A huge collection of 3400+ free website templates, WP themes and more at the biggest community-driven free web design site - JARtheme.COM
Home / Diverse / Alimente care nu ar trebui combinate niciodata?

Alimente care nu ar trebui combinate niciodata?

Consumul de alimente este calea de a oferi organismului toate substantele nutritive necesare pentru a trai si, bineinteles, sa mentina o existenta completa si sanatoasa. Pentru a realiza acest lucru, trebuie sa mentineti o dieta echilibrata si cat mai sanatoasa posibil.

Alimente care nu ar trebui combinate niciodata?

Cand vine vorba de hrana, este foarte important sa alegem alimentele pe care le vom combina, deoarece nu toate au proprietatea de a se amesteca intre ele. Multe alimente atunci cand sunt combinate in mod corect, pot fi foarte bune pentru a imbunatati unele probleme de sanatate, deoarece fiecare aliment ofera proprietatile lui si cand sunt amestecate in mod corespunzator, toate aceste proprietati, fara indoiala, ofera beneficii pentru sanatate, dar atunci cand combinatia nu se face in mod corect, se obtin rezultate daunatoare, deoarece astfel de amestecuri pot provoca reactii adverse in organism.

Ce alimente nu ar trebui combinate niciodata?

Diferitele alimente au o compozitie chimica diferita. Ganditi-va ca corpurile noastre sunt ca niste tuburi mari de laborator unde se amesteca acesti compusi. Daca combinam mancarea aleatoriu, rezultatul poate fi imprevizibil si adesea “exploziv”. De exemplu, proteinele necesita sucuri gastrice acide, in timp ce carbohidratii necesita un mediu mai bazic. Daca sunt amestecate, secretiile nu vor fi suficient de acide sau de baza si niciun fel de mancare nu va fi bine digerat.

Carbohidrati, amidon si alimente acide

Atat carbohidratii cat si amidonurile incep digestia in gura, pentru care au nevoie de o masticare corecta si de un mediu alcalin; alimentele acide fac procesul digestiei foarte lent, de aceea nu este recomandabil sa adaugati rosii la paste sau orez, de exemplu. Intra pe romanisme.net pentru alte articole care te-ar putea interesa.

Nu amestecati fructele dulci cu cele acide

Fructele dulci nu sunt compatibile cu fructele acide, cand sunt combinate produc reactii chimice care pot dauna comportamentului normal al organismului.

Banane cu lapte

Aceasta combinatie este una dintre cele mai grele si producatoare de toxine. Se spune ca creeaza un sentiment de greutate in organism si incetineste mintea. Daca sunteti un fan al shake-ului de banane si lapte, asigurati-va ca banana este coapta si adaugati cardamom si nucsoara pentru a stimula digestia.

Alimente care nu ar trebui combinate niciodata?

Iaurt cu fructe

Iaurtul cu fructe este o alta combinatie proasta, deoarece amestecarea fructelor acide cu produsele lactate poate reduce capacitatea digestiva, poate schimba flora intestinala, produce toxine si poate cauza congestie nazala, frisoane, tuse si alergii. Desigur, fiecare are un corp diferit si va experimenta diferite niveluri de sensibilitate fata de combinatiile de alimente proaste.

Spanacul cu branza = absorbtie slaba a calciului

Desi este o combinatie clasica pentru multi, spanacul este un aliment bogat in oxalati, un compus care inhiba absorbtia calciului si, prin urmare, atunci cand il combinam cu niste lapte ca branza, impiedicam corpul nostru sa absoarba acest lucru minerale, pierzand in vreun fel substantele nutritive pe care le obtinem cu aportul lor.

In plus, reunirea acestor doua alimente impiedica absorbtia adecvata a fierului din spanac, astfel incat sa nu castigam nimic prin amestecarea produselor lactate cu aceasta legume.

Proteina si amidon = fermentatie si digestie slaba

Multi dintre noi am mancat orez bogat in carne de pui, o farfurie de carne tocata cu cartofi sau o linte si carne. Problema cu aceste alimente este ca o combinatie de proteine, cum ar fi carnea, carnea de porc sau carnea de pui, cu amidon, cum ar fi orez, cartofi sau legume, genereaza fermentatie in stomac si intestine, crescand flatulenta si disconfortul.

Idealul este de a combina amidonul cu legume, de exemplu orezul cu legume, quinoa cu legume, printre altele, si proteinele, de asemenea, cu legume care evita amidonul. In acelasi mod si pentru a evita digerarile lente si alimentele calorice, cel mai bine este sa nu combinati doua amidonuri intr-o singura feluri de mancare, prin urmare orezul si cartofii sau alte exemple similare nu ar trebui sa mearga impreuna.

 

About alice alice

Check Also

cifra destinului

Tarot 2018 – afla cifra destinului si cum te afecteaza

Exista o relatie directa intre Tarot si Numerologie. Dupa cum stim deja, fiecare carte de …

anunturi matrimoniale bucuresti

Cum sa gasesti ceea ce cauti pe un site de anunturi matrimoniale Bucuresti

Datorita tehnologiei, multe s-au schimbat in modul in care ne raportam la alte persoane, deoarece, …