Se vorbeste intruna despre mancarea organica. Intrebarea intrebatoare este…ce este organic si de ce ar trebui sa mancam organic?

In general, orice aliment care e etichetat a fi organic trebuie produs fara fertilizatori artificiali, pesticide sintetice, bioinginerie sau radiatii. Mai inainte de a eticheta un produs „organic”, ferma se inspecteaza pentru a se vedea daca adera la standardele specifice si primeste un certificat aprobat guvernamental. Alimentele organice sunt produse earth-friendly, adica prin resurse regenerabile pentru a proteja mediul pentru generatiile urmatoare. La fel de important, animalele de la astfel de ferme sunt crescute fara antibiotice, modificari genetice sau hormoni de crestere.

Este mancarea organica mult mai scumpa ca cea obisnuita? DA, dar…comparand preturile, se observa diferenta mai mare intre efectele „secundare”: coloranti artificiali, conservanti chimici, aspartan, pesticide etc, ceea ce ridica cu mult alimentele organice in fata celor obisnuite. Cert este ca trebuie sa alegi mancare organica daca este posibil oricand ai resurse materiale, sa speli fructele si legumele bine, inainte de a manca sau gati si sa tai din bugetul pentru mancarea de fast food si sa pastrezi pentru mancare organica. Daca mananci in oras, in loc sa cheltui bani de deserturi sau bauturi deloc sanatoase pentru alimentatia ta, mai bine pastrezi pentru alimente organice. In plus, cei mai multi bani ii poti economisi din inlocuirea bauturilor si sucurilor cu…apa: vei economisi pentru organic, vei renunta la zahar si sare sau grasimi „rele”, increderea in tine va creste pentru  ca esti capabila sa iti controlezi poftele si gandurile si sa rezisti tentatiilor nesanatoase.