Cafeaua a fost tolosita pentru prima data in manastirile Etiopiei de la inceputul crestinismului, pentru diminuarea oboselii in timpul ceremoniilor religioase de lunga durata. Intre timp a devenit unul din cele mai consumate produse care contin cofeina, alaturi de bauturi racoritoare si ceai.

Conform studiilor realizate de specialisti, cafeaua imbunatateste timpul de reactie si vigilenta si poate creea buna dispozitie.

Cafeina este un drog consumat in mod frecvent. Se gaseste in diferite bauturi ca ceaiul negru, cafeaua, bauturi acidulate care contin cola si ciocolata.

Cafeaua contine antioxidanti (fenol, arome volatile) care impiedica distrugerea celulelor si, implicit, declansarea unor boli, iar acidul colorgenic reduce concentratia de glucoza.

Beneficii:

Oamenii de stiinta atribuie aceste beneficii atat cafeinei cat si antioxidantilor continuti in cafea care se pare ca se activeaza in timpul prajirii boabelor.

Consumul moderat de cafea poate reduce sansele de aparitie a cancerului de colon; cafeaua contine foarte multi antioxidanti dar si compusi antibacterieni. Reduce simptomele bolii Parkinson, astmul si riscul dezvoltarii diabetului.