A huge collection of 3400+ free website templates, WP themes and more at the biggest community-driven free web design site - JARtheme.COM
Home / Alimentatie & Sanatate / Castanele – beneficii pentru sanatate

Castanele – beneficii pentru sanatate

castane

Castanele sunt surse importante de vitamine si minerale, un ajutor real persoanelor cu astenie fizica si intelectuala, convalescentilor, batranilor si copiilor. Castanele comestibile se numara printre cele mai energizante, nutritive si sanatoase fructe ale toamnei.

Spre deosebire de nuci si alune care sunt bogate caloric, castanele contin o cantitate mica de grasimi si sunt bogate in carbohidrati, mai ales fibre.

Vitamina E si acizii grasi esentiali dintr-o portie de castane coapte confera hidratare, frumusete si elasticitate pielii.

Contin multa vitamina E, esentiala pentru o piele hidratata si elastica. 100 de grame de castane contin o treime din necesarul zilnic al unui adult.

Castanele sunt o sursa importanta de hidrati de carbon, fosfor, lecitina si vitamina C. Sunt bogate in proteine, calciu, fier, magneziu, mangan, zinc si potasiu.

Castanele comestibile se deosebesc de cele salbatice din toate punctele de vedere. Castanul salbatic este mult mai gros si se distinge de castanul comestibil prin faptul ca scoarta castanului comestibil este cu spini destul de mari.

About

Check Also

culori

Cum ne influenteaza culorile comportamentul

Nu este un secret faptul ca, culorile evoca emotii diferite si ca marketingul a profitat …

ochelari de soare tendinte 2018

Ochelari de soare: tendinte 2018

Ochelarii de soare sunt aliatii nostri cei mai buni in timpul verii. Fara indoiala, ei …

Leave a Reply