Montignac dieta

Dieta Montignac este o dieta a carei principii au fost stabilite de un dietetician francez, Michel Montignac. Dieta este extrem de populara in Europa si are la baza cercetarile sale in domeniul indexului glicemic al alimentelor.

Meniu pentru Faza I – Dieta Montignac

Micul dejun

  • cereale complete (integrale, nerafinate)
  • paine neagra sau integrala
  • branza de vaci cu 0% grasime
  • cafea fara cofeina sau ceai slab
  • lapte cu 0% grasime
  • indulcitor sintetic

Micul dejun lipidic

  • oua
  • sunca, carnati sau jambon
  • branza
  • cafea fara cofeina sau ceai slab
  • smantana

Pranzul

  • branza
  • peste
  • carne

Cina

  • un fruct (mancat cu 30 minute inainte de restul mesei)
  • supa de legume (integrale, nerafinate)
  • orez integral, neprelucrat, cu sos tomat
  • salata, cruditati, legume
  • branza de vaci cu 0% grasime

Cina proteino-lipidca

  • oua
  • sunca, carnati sau jambon
  • branza
  • cafea fara cofeina sau ceai slab
  • smantana

Etapa a doua a dietei Montignac este mentinerea greutatii la care ai reusit sa ajungi dupa prima etapa. Ai o libertate mai mare in alegerea alimentelor, dar nu trebuie sa faci exces de mancare.

Iata cateva reguli care trebuie respectate in aceasta etapa:

  • consuma doar paine integrala, numai la micul dejun;
  • consuma doar carne de pui si de vita, plus peste;
  • bea doar lapte degresat;
  • bea doi litri de apa zilnic;
  • evita zaharul;
  • evita alcoolul, desi in aceasta faza este permis vinul in cantitati moderate;
  • dulciurile sunt permise, atat timp cat sunt consumate cu moderatie, desi ideal ar fi sa fie inlocuite cu fructe.