Toți ne-am trezit cel puțin o dată cu frică că nu vom promova niciodată la jobul pe care îl avem sau că nu vom scăpa niciodată de acesta pentru a urma visurile. Dap, cam tuturor ni se întâmplă asta, în special la 20 de ani, în timpul facultății sau imediat după, când lucrurile par că nu se vor schimba niciodată. Și nu este vorba de lipsă de ambiție sau de interes. Ci pur și simplu, viața profesională  la 20 de ani este grea, pentru că oportunitățile sunt puține și poveștile de succes ale părinților ne sunt repetate încontinuu. Totuși, avem dovada că foarte mulți oameni de succes nu au avut un start fulminant ci mai de grabă au trebuit să muncească foarte mult pentru a fi cunoscuți. Iată ce făceau oameni de succes, pe care acum îi urmărim, ala 20 de ani.

Tina Fey

La 20 de ani Tina Fey s-a înscris în YMCA. Tina Fey pe care o cunoaștem noi este autoarea mai multor sketch-uri comice care i-au adus faima. Desigur, acum ea este una dintre cele mai populare artiste de la Holllywood. Dar la 20 ani s-a înscris în aripa tânără a YMCA, o asociație pentru tinerii inovativi și făcea showuri de stand up comedy și improvizație.

 

Ralph Lauren făcea cravate în timp ce lucra ca asistent de vânzări la Brook Brothers. După ce a terminat facultatea și stagiul militar, Lauren s-a angajat la Brooks Brothers, o firmă specializată în costume masculine de lux. Atunci el a început să facă cravate într-o debara din clădirea Empire State. Neiman Marcus a observat designurile acestuia și bam! Mogul de modă!

 

J.K. Rowling a fost concediată și a visat Harry Potter în tren. Lui Rowling i-a venit ideea pentru Harry Potter la 25 de ani când stătea într-un tren care avea întârziere. (Datorită CFR-ului e românul poet). I-a luat 5 ani să termine Harry Potter și piatra filosofală.  Scris câteva articole în timp ce era angajată la Amnesty International, de unde a fost în scurt timp concediată. Iar Rowling, săracă, cu o familie și depresivă a continuat să scrie. Succesul cărții ei îl știți deja.

oprah

Oprah Winfrey a fost concediată din postul de prezentator de știri. Oprah a împachetat cumpărături la un supermarket în timp ce mergea la facultate. După această etapă a fost angajată ca prezentatoare de știri la un post din Baltimore, de unde în 1977 a fost concediată. Succesul l-a cunoscut în 1983 atunci când s-a mutat în Chicago și a fost angajată ca prezentatoare într-o emisiune „People are Talking”. Acum averea lui Oprah este comparabilă cu PIB-ul unei țări.

 

Jeff Bezos, fondatorul Amazon a lucrat la McDonalds și nu a fost foarte bun la ce făcea. De altfel, omul de afaceri își amintește că era atât de nepriceput încât nu îl lăsau să se ocupe de casă. El este unul dintre exemplele pentru care ar trebui să te porți frumos cu chelnerii și bucătarii pentru că nu se știe cine, când îți va fi șef.

 

Jay-Z era un rapperaș pe care nimeni nu dădea o ceapă degerată. Jaz-Z este un exemplu de perseverență: a știut ce vrea să facă și a făcut-o până când a avut succes. Când avea 20 de ani nu îl cunoștea nimeni. Și a trebuit să combine spiritul antreprenorial cu dragostea pentru muzică pentru a deveni cunoscut și anume, el a apărut în viața tuturor după ce a înființat o casă de producție alături de 2 prieteni, Roc-a-feller.