A huge collection of 3400+ free website templates, WP themes and more at the biggest community-driven free web design site - JARtheme.COM
Home / Alimentatie & Sanatate / Zinc – beneficii pentru organism

Zinc – beneficii pentru organism

Collage of products containing zinc

Zincul este un element esential care ofera multe beneficii terapeutice, adesea trecute cu vederea. Zincul are o mare importanta in buna functionare a organismului uman, fiind un mineral cu multe valente terapeutice. El s-a dovedit eficient in: cresterea imunitatii, raceala, degenerescenta maculara, vindecarea leziunilor sau ADHD.

Zincul este un mineral foarte important, fiind gasit in toate tesuturile din corp si implicat direct in diviziunile celulare. Este si un puternic antioxidant, si este implicat activ in mentinerea unui mediu endocrin sanatos si o balanta hormonala optima.

Zincul este un factor determinant a calitatii spermei barbatilor. Jurnalul Fertilitatea si Stertilitatea a publicat un studiu efectuat pe un grup de barbati din China, iar in urma acestei cercetari s-a dovedit ca o concentratie scazuta de zinc in organism afecteaza grav calitatea spermei. Un studiu realizat ulterior, pe acelasi grupa de barbati care au luat in prealabil suplimente pe baza de zinc a demonstrat ca spermatozoizii erau intr-o cantitate mai mare, mai puternici si mai rapizi.

Este foarte important ca zincul sa faca parte din dieta ta zilnica pentru ca ajuta la dezvoltarea celulelor. Celulele pielii se regenereaza in permanenta, asa ca este foarte important ca zincul sa faca parte din dieta ta.

Zincul este folosit in vindecarea ranilor interne si externe si este un remediu al sterilitatii, previne afectiunile prostatei. Deasemenea este utilizat in cresterea capacitatatii mentale, dar si in tratamentul bolilor mintale.

Pe langa actiunea asupra sistemului imunitar, zincul este cunoscut pentru beneficiile aduse in tratarea problemelor dermatologice (acnee, eczema), prevenirea caderii parului, vindecarea mult mai rapida a ranilor, contracararea efectelor nocive ale radicalilor liberi, cat si in imbunatatirea vederii.

Deoarece zincul se acumuleaza in muschi, oase, piele, rinichi, pancreas, ochi, iar la barbati si in prostata, lipsa lui duce la o reducere a ritmului de dezvoltare al musculaturii si a capacitatii de raspuns a sistemului imunitar, scade capacitatea organismului de a lupta cu diverse boli, gripe, raceli conjunctivite etc.

Prin simplul fapt de a ne asigura ca avem un aport adecvat de zinc, putem preveni unele boli foarte severe precum cancerul si dereglari ale sistemului imunitar. Pe langa cancerul la prostata, nivelele mici de zinc pot duce si la aparitia altor forme de cancer, din moment ce acest mineral este implicat in diviziunile celulare.

About

Check Also

masti

Mastile de purificare de care aveti nevoie pentru a restabili echilibrul pielii

Acnee, puncte negre sau pori mariti – Pielea ta sufera de stres, dezechilibre hormonale sau …

acid hialuronic

Proprietatile si beneficiile acidului hialuronic

Acidul hialuronic este un aliat excelent pentru ingrijirea pielii noastre. Proprietatile sale lupta impotriva pierderii …

Leave a Reply