Ciocolata neagra contine antioxidanti care ne intaresc si ne protejeaza organismul de efectele nocive ale mediului. Astfel, persoanele care consuma regulat cantitati moderate de ciocolata neagra sunt mai protejate de nocivele raze ultraviolet.

Nutrienti importanti din ciocolata:

Fosfor – cacaoa este o excelenta sursa de fosfor, la fel si ciocolata, prin urmare. Fosforul este cel de-al doilea mineral bogat in organism dupa calciu. El joaca un rol esential in formarea oaselor si a dintilor. El ajuta, de asemeni, la cresterea si regenerarea tesuturilor si ajuta la mentinerea Ph-ului in sange. Fosforul este, implicit, un constituent al membranelor celulare.

Magneziu – cacaoa e o sursa excelenta de magneziu, ciocolata la fel pentru femei si pentru barbati. Magneziu participa la formarea osoasa, la constructia de proteine, la actiunile enzimatice, la contractii musculare, la sanatatea dentara, la functionarea sistemului imunitar. Joaca un rol in transmiterea influxului nervos si in metabolismul energetic.

Fierul – cacaoa si ciocolata sunt surse excelente. Fiecare celula din corp contine fier. Acest mineral este esential la transportul de oxigen si formarea celulelor rosii in sange. Participa si la formarea de noi celule.

Zincul – acesta participa la reactiile imunitare, la fabricarea materialului genetic, la perceptia gustului, la cicatrizarea plagilor si dezvoltarea fatului. Zincul interactioneaza cu hormonii sexuali si tiroidieni. La pancreas, el ajuta la sinteza, ounerea in rezerva si eliberarea insulinei.

Cupru – pe langa faptul ca el intra in compozitia multor enzime, cuprul este necesar la formarea hemoglobinei si a colagenului in organism.

Potasiu – in organism ajuta la echilibrarea Ph-ului in sange si stimuleaza productia de acid clorhidric pentru stomac favorizand digestia. Faciliteaza contractia muschilor.

Vitamina B2 – joaca un rol in metaboilismul energiei celulare, ajuta la cresterea si repararea tesuturilor, la productia de hormoni si a globulelor rosii din sange.