Pentru a putea folosi un costum de baie pentru o lunga perioada de timp, este esential sa il speli corect. Un costum de baie nu se spala ca orica alt articol vestimentar. Asadar, pentru mai multe informatii utile, continua sa citesti acest articol. Iata cum se spala corect un costum de baie.

Cat de des se spala costumul de baie?

Ei bine, costumul de baie se spala mereu dupa fiecare utilizare. Chiar daca esti in vacanta, acesta poate fi spalat la mana intr-o chiuveta si cu putin sapun. Niciodata nu se lasa nespalat si purtat a doua zi iar. Chiar daca in ziua respectiva nu ai intrat in apa, costumul de baie trebuie spalat. Acesta poate avea pete de ulei de bronzat sau crema UV. Este exclus sa porti un costum de baie doua zile la rand fara sa il fi spalat in prealabil, pentru ca te poti alege cu iritatii sau chiar unele infectii. Daca vrei sa faci o alegere excelenta in ceea ce priveste acest articol vestimentar, iti recomandam costume de baie – foxi. Aici vei gasi o selectie uriasa de modele dintre cele mai interesante si mai accesibile ca pret.

Ce detergent trebuie folosit?

In principiu se poate folosi orice fel de detergent. In cazuri extreme cand nu ai un detergent la indemana poti folosi sapun normal sau sapun lichid. Dar, asigura-te ca il clatesti foarte bine apoi pentru a nu ramane nici o urma de sapun pentru ca acesta poate cauza iritatii sau mancarimi. Exista anumite tipuri de detergenti speciali pentru costumele de baie, dar nu este neaparat nevoie sa le folosesti pe acestea.

Cum se pastreaza culoarea?

Pentru a pastra culoarea vibranta a costumului tau de baie pentru o perioada lunga de timp, este esential sa nu folosesti niciodata apa fierbinte. Mai mult decat atat, nu este recomandat sa il speli in masina de spalat. Cea mai buna metoda de spalare este cea manuala. Il poti lasa la inmuiat impreuna cu detergentul pentru o jumatate de ora, dupa care il clatesti foarte bine cu apa calduta si va fi foarte curat.

Este nevoie de balsam de rufe?

Nu, nu este nevoie de balsam de rufe. In general, balsamul de rufe este destinat articolelor vestimentare realizate din materiale mai rigide care trebuie oarecum inmuiate. De exemplu, puloverele au nevoie de balsam pentru a fi mai moi, jeansii, sau camasile, dar in nici un caz costumele de baie.

Nu folosi uscatorul

Costumul de baie se usuca intotdeauna in mod natural. Nu se foloseste niciodata uscatorul pentru ca acesta poate distruge tesatura si il poate micsora. Lasa-l afara la aer si in cel mult o ora se va usca. Asigura-te ca nu il pui totusi la soare ci undeva la umbra. Soarele poate decolora materialul destul de repede, si cu siguranta nu vrei acest lucru.

Respectand aceste sfaturi, vei putea folosi costumul de baie pentru o foarte lunga perioada de timp. Te vei putea bucura de aceeasi culoare vibranta si te vei simti absolut minunat. Nu este nimic complicat, deci tine cont de aceste detalii in ceea ce priveste curatarea costumului de baie.