De cativa ani, serialele turcesti au fost un trend de televiziune de neoprit. Multe dintre ele au ingredientele telenovelelor latino-americane de odinioara: oameni frumosi, dragoste, nedreptati, crime, familii cu mari probleme, razbunare si orice alta tema pentru a atrage privitorul.

Multe dintre aceste seriale turcesti, foarte elaborate, sunt realizate de actori care incetul cu incetul au devenit cunoscute la nivel international. 

Dar serialele turcesti si-au gasit nisa si in streaming; in special pe Netflix, al carui catalog l-am revizuit pentru a gasi cele mai interesante propuneri ale genului.

1001 de nopti

Este un serial lansat in 2006 format din 3 sezoane. Seria ne pune in pielea lui Onur Aksal, un barbat care nu are incredere in femei din cauza unei dezamagiri si pentru ca atunci cand era copil, tatal sau l-a abandonat pentru a merge cu o alta femeie. 

Ca omolog o avem pe Sherezade, o arhitecta stralucita care lucreaza pentru el si care si-a pierdut sotul intr-un accident si a ramas singura cu fiul ei de cinci ani care are leucemie. 

Din acest punct de plecare incep relatiile amoroase, inselaciunile, romantismele si tot felul de situatii care il fac unul dintre cele mai bune seriale turcesti pe care le puteti vedea astazi.

Iubirea 101

In cel mai pur stil Elite, Love 101 este un serial destinat publicului adolescent, axat pe viata elevilor unei scoli in care hormonii vor incepe sa creasca in crestere printre elevi … Dar si printre profesori!

Acest grup de studenti va incepe sa exploreze prietenia si dragostea, deoarece toti incearca sa joace meciul dintre tutorele lor si profesorul de baschet. Il putem gasi pe Netflix.

Elif

Daca ceea ce cautati este o telenovela lunga, care va avea aproximativ 1.000 de ore lipite pe ecran, Elif este serialul dvs. O telenovela de dragoste reciproca, dar neacceptata in care fiica unei servitoare va creste in afara de tatal ei.

Elif este o serie lunga plina de subtrame care vor trece prin toate personajele sale. 940 de episoade de aproape o ora, astfel incat sa nu poti spune ca „nu ai ce face”.

Hakan, protectorul

Hakan, protectorul este probabil unul dintre serialele turcesti despre care ati auzit cel mai mult, deoarece Netflix i-a oferit o anumita acoperire in Romania in ceea ce priveste publicitatea. 

Un tanar descopera ca este inrudit cu un ordin secret antic. Cand va afla ca Istanbulul este in pericol, isi va asuma responsabilitatea de a proteja capitala turceasca de fortele care incearca sa o distruga.

Pasare visatoare

Unul dintre serialele turcesti cele mai populare este  Pasare visatoare, un serial care se bazeaza pe numeroasele drame tipice ale celor mai clasice telenovele si care se reinnoieste cu cateva atingeri din filme precum Ai un e-mail.

O tanara umila incepe sa lucreze intr-o mare agentie de publicitate in acelasi timp in care fiul proprietarului incepe sa preia agentia, spre supararea fratelui sau. Tanara incepe o relatie amoroasa cu un barbat misterios, in timp ce sentimentele ei pentru noul ei sef apar, care se va dovedi a fi aceeasi persoana. 

Nemuritorii

Acum un vampir cu aroma turceasca. Immortals este un serial din 2018 pe care il putem gasi pe Netflix si care ne prezinta o poveste de razbunare in care Mia, o tanara transformata intr-un vampir, vrea sa se razbune pe Dimitry, un lider al vampirilor care este in cautarea unui artefact legendar care ii va putea acorda nemurirea. 

Fugitiva

Fugitiva a fost unul dintre cele mai de succes seriale turcesti din tara sa, desi succesul sau a fost insotit de critici dure pentru utilizarea exagerata a violentei in opinia unor oameni.

Spune povestea unei tinere care este vanduta unui barbat care o ia de sotie si o maltrateaza si o violeaza ani de zile, avand in cele din urma un copil cu ea. Seria se invarte in jurul incercarilor de scapare intotdeauna nereusite ale femeii pana cand ea reuseste sa scape cu ajutorul (involuntar) al unui tanar.