În fiecare an când vine sezonul sărbătorilor, sau mai bine spus sezonul cadourilor, majoritatea studenților au o singură reacție: „Super! Sunt Sărac/ă!”. Pentru cp hai să fim serioși: nu câștigi destul de mulți bani, asta dacă câștigi ceva ca spă se întreții și să îți mai rămână și ceva de pus deoparte. Iar atunci când ești sărac, este o adevărată aventură să faci cumpărături pentru cei dragi.

 student sarac

1.Obicetul pe care vrei să îl cumperi nu are prețul afișat, așa că întrebi vânzătoarea cât costă. Evident, costă mult mai mult decât îți închipui așa că își rămân trei variante: ori î lași jos și fugi, ori întrebi dacă există o variantă mai ieftină, ori îl cumperi și nu mai plătești chiria.

2.Începi să te urăști că nu ai început mai din timp cumpărăturile. Pentru că nu ai cumpărat nimic lunile trecute, acum trebuie să cumperi chestii pentru toată lumea într-o singură lună, lenea se va vedea în calitatea cumpărăturilor dar și în contul tău. Deci în loc să te bucuri de activitățile de iarnă alături de prieteni vei sta în casă și te vei uita la filme. Totuși, dacă nu îți place frigul, nu văd ce pierzi.

3.Speri ca prietenii tăi să fie la fel de săraci. Chiar dacă ai încercat, și ai căutat, faptul că nu ai avut bani, nu te-a ajutat prea mult, prin urmare cadourile tale sunt ușor penibile. Ce-i drept ai tot aruncat câte o pastilă în toată luna decembrie, poate, poate prietenii tăi vor înțelege că nu ai bani. Oricum, acum e prea târziu. Tot ce poți să faci este să speri că și ei sunt la fel de săraci ca tine și nu se vor arunca la cadouri prea scumpe.

4.Vânezi rafturile cu reduceri finale. Când cumperi de la raftul de reduceri finale riști să fii pusă într-o situație penibilă dacă prietenului respectiv nu îi place ceea ce i-ați cumpărat și încercă să returneze acel obiect. Totuși, dacă ești sigur că prieteni tale îi va plăcea cu sigurață acel obiect, atunci merită să vă asumați acest risc.

 cadou diy

5.Începi să cauți cadouri gratis sau pe care le poți confecționa singură. Treaba cu cadourile gratis e puțin dubioasă, având în vedere că știm cu toții că Moș Crăciun nu există. Însă cu puțină imaginație și îndemânare poți să scapi și anul acesta. Chestiile pe care le poți face tu, genul de cadouri diy sunt fenomenale, în special dacă ai îndemânarea și răbdarea necesare. Totuși, dacă acestea nu se numără printre calitățile tale, atunci poate ar trebui să nu răspunzi la telefon în perioada sărbătorilor.

6.Știi că în noiembrie și o parte din decembrie muncești de fapt degeaba. Pentru că nu te-ai apucat din august să cumperi cadouri pentru a distribui cheltuielile, acum toți banii tăi să duc pe acestea. Dar poate unuia dintre prietenii tăi i se va face milă de tine și îți va face cadou mâncare.

În ciuda greutăților pe care găsirea unui cadou presupune atunci când suntem săraci, bucuria de pe fața celor care le deschid, atunci când o fac, le merită. Și trebuie să iei în considerare că prezența ta este mult mai valoroasă decât cadoul în sine.