Fiecare dintre noi are o rutină de curățare a feței care răspunde la nevoile noastre. Iar aceste rutine au un element comun: spălatul pe față. Fie că ne spălăm pe față dup ce ne-am demachiat, sau că considerăm spălatul pe față demachiantul sau cp ne spălăm în la duș pe față sau în fiecare seară cu religiozitate, toate o facem.

 

Și sunt sigură că foarte multe femei nu s-au gândit că se spală greșit pe față, inclusiv eu am avut această surpriză, deoarece este o acțiune incredibil de simplă pe care sub o formă sau alta o repetăm încă de la începutul vieții. Însă doctorița Rachel Nazarian, membră a grupului de dermatologi Schweigner ne spune că sunt situații în care facem mai mult rău decât bine feței atunci când o spălăm.

spalat pe fata

Prima greșeală și cea mai des întâlnită este că vă curățați prea bine fața. Cel mai indicat este să vă spălați pe față dimineața înainte de aplica machiajul și seara când vă demachiați. Însă multe persoane care au un stil activ de viață simt nevia să se spele pe față și în timpul zilei. În acest caz este cel mai indicat să folosiți cât mai puțin săpun sau chiar deloc pentru a vă curăța fața.

 

Iar dacă nu faceți parte din această categorie, atunci sunteți una dintre persoanele care își petrece prea mult timp frecând fața. Tot procesul de spălare ar trebui să ia cel mult 2 minute. Prin urmare nu lungiți masajul facial cu produs de curățare sau clătiți prea mult timp fața.

 

Foarte important este tipul de gel de curățare pe care îl alegeți. Chiar dacă este foarte ușor să vă bazați pe imaginea vedetei preferate, spre exemplu, care vă spune că este bine să folosiți un anumit produs, trebuie neapărat să vă convingeți de asta. Sunt foarte mule femei care nu folosesc produse destinate pielii lor pentru că nu sunt atente cu necesitățile acesteia.

greseli de spalat pe fata

În aceeași categorie intră și exfoliatul excesiv. Nu exfoliați niciodată atunci când pielea este uscată și roșie, în special în timpul iernii. Limitați exfolierea la o dată pe săptămână. Însă și aici trebuie să fiți foarte atente ce produse alegeți. Exisă exfolianți mai puternici li unii mai fini. Pentru rutina zilnică este bine să optați pentru varianta mai delicată pentru a nu răni pielea feței.

 

Aceasta din urmă este foarte sensibilă și reacționează la orice fel de extremă. Prin urmare, nu este indicat să vă spălați pe față cu apă foarte fierbinte și nici cu apă prea rece. Apa foarte rece înăsprește și crapă pielea. Iar apa fierbinte dilatează vasele de sânge de la nivelul feței și întreține roșeața. Apa călduță este cea mai potrivită pentru pielea de pe fața noastră.

 

O altă greșeală frecventă în curățarea feței este folosirea incorectă a șervețelelor demachiante. De multe ori nu suntem atente ce cumpărăm și optăm pentru produse mai ieftine care lasă pe față tot felul de compuși chimici sau uleiuri care încarcă porii și duc la apariția coșurilor și punctelor negre. Cel mai indicat este să vă spălați cu apă călduță pe față după demachiere pentru a șterge aceste mici impurități.