Noul an ne bate la ușă și acum este momentul în care ne uităm înapoi la toate știrile și evenimentele de modă care au atras discuții în 2015. Fie că s-a vorbit despre supermodele care s-au retras din industrie sau de rochii de pe covorul roșu, anul acesta a avut foarte multe evenimente de fashion. Totuși, numai câteva au rămas în memoria colectivă datorită impactului pe care l-au avut asupra publicului.

Dakota Johnson

Cea mai memorabilă rochie din 2015 a fost purtată de Dakota Johnson. Ea a avut o prezență diafană la Globurile de Aur într-o rochie gri metalic și aurie creată de casa Chanel. Rochia poate fi considerată o reprezentare a ceea ce ar fi putut fi „Cele 50 de Umbre ale lui Grey” dacă s-ar fi pus mai mult accent pe artă decât pe povestea de dragoste.

 

Și rochia de prințesă purtată de Lily James la premiera Cinderella a avut o prezență notabilă în știri. Rochia, demnă de marele ecran a fost în ton cu tema filmului și a ridicat-o pe James la ragul de cele mai bine îmbrăcate vedete din 2015.

 

Din lumea modei vin ceva mai multe momente notabile, deoarece acest an s-a făcut simțită prezența în această sferă a femeilor plinuțe, ele având o reprezentată chiar și pe coperta Sports Illustrated. Reese Witherspoon a intrat în industrie și mai multe modele aui ieșit. H&M a colaborat cu Balmain și a adus haute cuture-ul pe stradă. Însă bomboana evenimentelor din modă a fost adusă pe podiumului Valentino la colecția de toamnă unde au defilat Derel Zoolander și Hansel (cele două modele din Zoolander jucate de Ben Stiller și Owen Wilson).

Kate Midlleton

În 2015 casele regale au fost foarte vizibile, cel puțin atunci când vorbim de stil. Tronul îi aparține și în acest an lui Kate Middleton, ca în fiecare an de când a devenit soția prințului William. Fie că s-a vorbit de rochia roșie pe care a purtat-o la banchetul statului, creată de Jenny Packham sau de superba rochie pe care a purtat-o la botezul fiicei ei, Chalotte, creată de Alexander McQueen. De asemenea, s-a discutat despre bretonul ei și despre stilul ei vestimentar în timpul sarcinii. Și despre stilul casul adoptat la evenimentele sportive. De altfel, orice a fost purtat de aceasta a fost discutat și apreciat, ea fiind o prezență veșnic elegantă.

 

Momentul care i-a lăsat pe toți cu gura căscată vine de la Miley Cyrus, ceea ce nu cred că ar fi trebuit să surprindă pe nimeni. Miley a purtat la Video Music Awards o costumație semnată  Versace (doar bijuteriile de pe ea sunt ale celebrei case de modă) care a lăsat foarte puțin pentru imaginație. De altfel, aceasta a avut foarte multe ținute provocatoare și vizionare (cum ar fu constumația de Barbarella) pe tot parcursul decernării de premii pe care de altfel a prezentat-o.

 

La această categorie trebuie menționată și rochia transparentă a lui Beyonce de la Givenchy de la Gala Met. Artista de obicei apelează la ținute mai conservatoare la evenimentele white tie și din această cauză s-a remarcat în acest an cu această alegere.