adidasi alergat

Alegerea unei perechi de adidasi de alergat este o parte importanta atunci cand vine vorba de antrenament. Procesul de alegere al adidasilor potriviti pentru picioarele dvs. poate fi complicat, dar cu ajutorul acestui ghid, puteti sa restrangeti cautarea si sa o reduceti la cateva modele.

Daca doriti sa intrati in lumea sportului si sa alegeti prima pereche de adidasi, primul lucru pe care ar trebui sa-l stiti este ca nu exista incaltamintea perfecta. Cei mai buni adidasi, dincolo de un model anume sau de un brand, vor fi cei care se potrivec nevoilor dvs. in functie de diferiti factori pe care ii vom analiza in acest articol.

Atunci cand alegeti o pereche de adidasi, este important sa tineti cont de factori cum ar fi experienta, greutatea, amprenta piciorului sau modul in care va antrenati, in aspecte precum distanta si tipul de sol, care in cazul alergatorilor va fi asfalt.

Cum alegem o pereche de adidasi de alergare

Adidasii sunt un element-cheie in practicarea unui sport. Alegerea unui model nu va afecta doar confortul dvs., ci si aspecte importante ca performanta sau prevenirea leziunilor. Pe piata gasiti o multime de modele de diferite marimi, culori si modele, dar cum alegem acei adidasi potriviti in functie de tipul de antrenament?

Renuntati la ideea de a purta acei adidasi confortabili pe care ii folositi pentru a va deplasa, in drumetii sau pentru a juca fotbal in weekend. Daca doriti sa incepeti sa alergati in mod regulat, trebuie sa cumparati adidasi adaptati exercitiilor pe care le veti face. Daca aveti de gand sa alergati cel putin o data pe saptamana, alegeti o pereche de adidasi care au o buna amortizare si sunt foarte confortabili, deoarece acestea sunt cele doua elemente-cheie.

Cumparati adidasi de alergare din magazine specializate

Cel mai bun lucru este sa mergeti intr-un magazin sportiv specializat unde un expert va poate analiza amprenta si, in functie de nevoile dvs., va poate recomanda modelele diferitelor branduri care ar putea fi cele mai potrivite pentru dvs. Ar trebui sa va probati intotdeauna adidasii si sa verificati daca va simtiti confortabil in ei.

Determinati tipul de amprenta

Exista trei tipuri de amprente: pronatoare, supinatoare si neutra. De obicei, adidasii vin intr-un model neutru. Persoana trebuie sa afle ce amprenta are si sa cumpere un model conceput pentru picior. De exemplu, o modalitate utila de a face acest lucru este sa luati un pantof vechi si foarte folosit, si sa priviti uzura care a avut loc in talpa. Daca sunteti pronator, uzura va fi produsa pe partea interioara; in timp ce daca sunteti supinator, uzura va fi produsa in exterior.

Retineti ca 60% dintre alergatori sunt pronatori, in timp ce doar 5% sunt supinatori.

adidasi alergat

Amortizarea: un factor cheie

Cheia unei pereche bune de adidasi de alergare este amortizarea: o persoana cu o greutate mai mare va necesita adidasi cu amortizare suplimentara care protejeaza articulatiile. Ca regula generala, cu cat o persoana cantareste mai mult, cu atat mai multa amortizare va fi necesara. Alti factori, cum ar fi stabilitatea si revenirea energetica a talpii, sunt, de asemenea, importanti.

Marimea corecta este cruciala

Alegerea dimensiunii corecte este foarte importanta pentru a maximiza confortul si performanta. In plus, o greseala in dimensiune poate, de asemenea, sa duca la deteriorarea durabilitatii incaltamintei. Aici sunt cateva sfaturi pentru a alege marimea corecta:

  • Masurarea piciorului in centimetri este cea mai usoara cale de a alege dimensiunea pantofului.
  • Efectuati o masuratoare de fiecare data cand trebuie sa cumparati adidasi, deoarece piciorul variaza in functie de momentul zilei.
  • Masurati intotdeauna ambele picioare, de obicei un picior este intotdeauna mai lung decat altul.
  • Lasati intotdeauna intre 1 cm si 1,5 cm distanta intre varful pantofului si degetul mare.
  • Alegeti intotdeauna dimensiunea celui mai lung picior.

Odata ce ati ales dimensiunea corecta a adidasilor, probati-i. Urmati aceste sfaturi:

  • Incercati adidasii cu sosetele de alergare pe care le veti folosi in mod normal.
  • Idealul este sa incercati noii adidasi dupa un antrenament. Acesta este momentul in care piciorul este suficient de dilatat.