Machiajul și pielea grasă sunt două lucruri care nu joacă bine împreună. Există lupta de a vă menține machiajul intact și îngrijorarea nelimitată de declanșare a erupțiilor cutanate. Cu aceste probleme, poate fi destul de tentant să renunți la machiaj. 

Dacă vă simțiți frustrate de toate aceste lucruri – nu vă îngrijorați. Aceste sfaturi de machiaj vă pot ajuta să obțineți rezultate excelente în timp ce vă păstrați fața fără strălucire.

Pregătiți piele înainte de machiaj

Pentru pielea grasă, prepararea pielii înainte de aplicarea machiajului este o necesitate. Acesta va ajuta la echilibrarea uleiului de piele, mai ales cu produsele potrivite. În primul rând, veți avea nevoie de un toner bun după curățarea feței. Acesta va absorbi excesul de ulei de pe piele, fără a lăsa să se usuce.

După toner, asigurați-vă că hidratați

Adevărul este însă că tenul deshidratat tinde să producă mai mult ulei și poate declanșa mai multe probleme. Un hidratant cu acid hialuronic este cel mai bun pariu dacă veți aplica machiaj pe partea de sus a acestuia. Acest ingredient poate să vă hidrateze pielea.

Aplicați un primer

Este nu numai minunat pentru menținerea machiajului dvs. de lungă durată, dar poate crea și un strat între piele și machiaj, astfel încât porii să nu se înfunde. Selectați un primer care nu este pe bază de silicon, deoarece poate irita pielea grasă. În schimb, alegeți un primer care conține acid salicilic, care este excelent pentru prevenirea erupțiilor. De asemenea, poate stimula fluxul sanguin mai bun, ceea ce se traduce printr-o piele mai sănătoasă.

Găsirea fondului de ten perfect

Aceasta este cea mai dificilă parte. Când aveți piele grasă, majoritatea fondurilor de ten se pot întinde repede. Din acest motiv, cea mai bună este fondul de ten pulbere. Acesta poate absorbi grăsimea și poate reduce strălucirea. Dacă preferați fond de ten lichid, alegeți unul pe bază de apă. Fondul de ten care conține siliciu este excelent și pentru acest tip de piele.