Parfumurile de top pentru femei sunt si au ramas in memoria colectiva datorita compozițiilor lor unice și a reputației pe care si-au construit-o de-a lungul anilor.

Iata mai jos in acest articol, cateva dintre cele mai iconice parfumuri pentru femei din toate timpurile:

Chanel No. 5 – Creat in anul 1921 de catre Coco Chanel, Chanel No. 5 este poate cel mai celebru parfum din lume.

A fost un pionier in utilizarea aldehidelor in parfumerie și a devenit simbolul eleganței și rafinamentului.

Shalimar de Guerlain – a fost lansat in anul 1925, acest parfum oriental a devenit un punct de referința pentru notele de vanilie și bergamota, fiind adesea asociat cu senzualitatea și feminitatea.

Joy de Jean Patou – creat in anul 1929, Joy a fost declarat “cel mai scump parfum din lume” asta datorita concentrației sale ridicate de esențe naturale. A ramas un simbol al luxului și al eleganței.

Opium de Yves Saint Laurent – lansat in 1977, acest parfum intens a devenit emblematic pentru anii ’70 și a fost asociat de multi ori cu o atitudine rebela și senzuala.

Poison de Dior – un parfum puternic, seducator dar mai ales misterios, a captivat foarte multi iubitori de parfumuri odata cu aparitia sa in anul 1985.

Flowerbomb de Viktor & Rolf – cu toate ca este un parfum aparut pe piata in anul 2005, a devenit rapid un succes datorita amestecului sau dulce și floral, adesea fiind considerat un parfum modern.

La Vie Est Belle de Lancôme – inca de la aparitia sa in anul 2012 acest parfum a devenit popular pentru mesajul pozitiv și pentru amestecul sau dulce și floral.

Jean Paul Gaultier Classique – este un parfum care a devenit cunoscut pentru sticla sa in forma de bust feminin si pentru aroma  sa floral/orientala, a devenit un simbol al feminitati puternice inca de la lansarea lui in anul 1993

Dolce & Gabbana Light Blue, aparut in anul 2001este un parfum proaspat si usor, devenit foarte popular pentru aroma sa mediteraneana si pentru ambalajul simplu dar in acelasi timp foarte elegant.

Chloé Eau de Parfum – lansat  in 2008, un parfum floral cu note pudrate a caștigat inimile multor femei datorita eleganței sale și a sticlei sale unice.

Gucci Guilty – promovat de multe vedete internatioanele, este un parfum cu arome oriental/florale foarte sensual.

Marc Jacobs Daisy a devenit repede cunoscut si a atras foarte multi fani, pentru sticla sa in forma de margareta cu aroma florala si proaspata, anul aparitiei sale 2007.

Estée Lauder Pleasures un parfum devenit popular pentru simplitatea sa, cu o aroma proaspata de flori, a fost creat si lansat pe piata in anul 1995.

Thierry Mugler Angel – a fost unul dintre primele parfumuri gurmand cu note de ciocolata si caramel, a schimbat modul in care oameni percep parfumurile, anul aparitiei acestui parfum:1992

Calvin Klein Eternity – lansat in 1988, Eternity este un parfum floral clasic care a devenit emblematic pentru dragostea pe care o emana.

Aceasta este o lista de parfumuri care au lasat o amprenta puternica in lumea parfumeriei și au captivat inimile milionelor de  femei de-a lungul timpului. Fiecare dintre ele are o poveste și o personalitate distincta.