Nimeni nu a zis ca relatiile la distanta sunt simple, dar distanta nu distruge relatia. Cu angajamentul potrivit si cu comunicare, o relatie la distanta poate fi mai stabila decat multe relatii apropiate fizic.

Cateva imbunatatiri in atitudine si stil de viata se poate sa reziste in timp relatia voastra,

Tineti legatura

De vreme ce nu va puteti vedea in persoana, e important sa stabilesti si sa mentii o conexiune emotionala. Nu este usor sa ai conversatii lungi si profunde. Comunicarea frecventa, oricat de mica va arata ca iti pasa si ca oferi timp si efort relatiei. Este usor sa il tii la curent pe celalalt cum evolueaza si ce se intampla in viata ta. Daca se intampla sa nu discutati cateva zile, omiti si uiti sa ii mentionezi experientele zilnice si astfel relatia se va raci un pic. Apelati la toata tehnologia: mesaje, email, conversatii video pentru a-l tine la curent pe partenerul tau.

Sustineti-va reciproc

Fii acolo pentru partenerul tau daca are probleme, daca sufera sau alte motive. Trebuie sa te faci disponibil si sa arati ca iti pasa prin ce trece partenerul tau. Daca persoana iubita trece singur prin probleme importante, eventual va apela la o alta persoana pentru sfaturi, la  fete matrimoniale care sunt cei mai buni consilieri in relatii la distanta. Trebuie sa actionezi, sa sustii sau sa actionezi in beneficiul partenerului mai ales cand trece printr-o experienta cruciala.

Asta poate insemna ca activitatile de fiecare zi pot fi un compromis pentru schimbarea unor decizii sau a unui comportament cum ar fi renuntarea la fumat. Creeaza si ofera incredere pentru ca e vitala intr-o relatie. Incearca sa fii devotat si sa eviti tentatiile din exterior.

Vorbeste despre lucrurile mici mondene

Nu orice conversatie are nevoie de discutii profunde despre relatia ta, despre sperantele si visele tale. Focuseaza-te pe lucrurile mici pe care orice cuplu le traieste impreuna cum ar fi cumparaturi, curatenia in casa si redecorarea casei. Aceasta ofera sentimentul crearii unui camin impreuna si a ceva ce cautati amandoi.

Vizitati-va des

Incercati sa va vizitati cat de des posibil in functie de buget. Trebuie sa va vedeti reciproc oricand puteti. Faceti un program de vizitare stabilit impreuna, astfel fiecare va sti cand urmeaza viitoarea intalnire. Comunicarea fata in fata este la fel de importanta  pentru relatia, satisfactia, angajamentul si increderea voastra.

Creati un ritual de vizite cum ar fi sa mancati la restaurantul preferat, sa va bucurati de o noapte linistita impreuna acasa sau sa incercati o activitate de cuplu. Invata sa calatoresti cu un singur bagaj, pune doar lucrurile importante in bagaj. Vizitati un loc nou impreuna de preferat, la jumatate de drum.

Cunoasteti-va reciproc

Ca in orice relatie trebuie sa petreci timp sa iti cunosti si sa iti intelegi partenerul. Cand discuti, noteaza lucrurile pe care partenerul iubeste sa le faca si sa te informezi, sa cercetezi despre asta. Sa va cunoasteti preferintele si sa faceti schimb de cadouri utile care au legatura cu pasiunile voastre. Schimbul de cadouri este un alt mod de comunicare a sentimentelor.

Aminteste-ti ca partenerul tau este om

Relatia la distanta iti face inima sa creasca si ajungi sa idealizezi partenerul. Asta iti poate face relatia mai stabila, idealizarea partenerului facand mai dificila reuniunea cu acesta. Mentineti comunicarea zi de zi si informati-va despre viata de fiecare zi. Astfel vei realiza ca partenerul este om si veti deveni constienti de schimbarile partenerului tau.