Se stie ca body piercingul a devenit un trend popular si exista o cerere in masa, printre tinerii adolescenti si cei de varsta mijlocie. Din ce in ce mai mult, exista o cerere din partea persoanelor foarte tinere, ceea ce face ca asociatia artistilor din domeniu sa ceara acordul pentru cei care se afla sub varsta legala.

Body piercingulexista de multi ani si se foloseste din motive culturale, ornamentale sau simbolice. Fiecare individ are gusturi diferite si diferite motive de a isi face un piercing, dar cel mai mult conteaza sa fie facut responsabil.

Locurile favorite pentru piercing. Majoritatea clientilor vor sa isi expuna piercingurile ca un trofeu, asa ca cele mai comune zone sunt pe fata sau gat: sprancenele, nari, lobii urechilor, cartilajul urechilor, colturile buzelor, limba si gat. Daca nu exista complicatii, aceste locuri se pot vindeca in 4-10 saptamani.

Alte zone comune pentru un pierce sunt si sfarscurile, care se vindeca in 2-4 luni pentru baieti si 4-12 luni pentru fete.

Procedura potrivita. Pierce-ul inseamna patrunderea unei zone pe piele pentru a insera o bijuterie sau ornament in acel loc. Sunt multe metode despre cum sa decurga procedura si asta depinde de loc. Cel care face piercingul poate opta pentru un ac chirurgical sau un tub plastic – canula.

Mai este o cale extrema in care se folosesc instrumente mai dure si mai taioase, pentru locurile dificile, care presupun si riscuri mai mari de cicatrici, lipsa de precizie si infectii.

Ingrijirea locului cu piercingul. Cea mai importanta regula este sa mentii zona curata si uscata tot timpul. Mainile trebuie sa fie curate cand atingi pierceul. Spalati cu un sapun usor si fara parfum. Uscati imediat. Nu folositi creme sau geluri, parfumuri.

Bazele acide si alcoolice irita zonele si provoaca mancarimi. Pastrati zona cu pierceul departe de haine, lasati-l expus la aer pentru a usura c irculatia, pentru a grabi vindecarea. In plus, mancati o dieta echilibrata, mai ales alimente bogate in vitamina C. Uneori, se mai recomanda si tabletele cu zinc pentru vindecare.