Proteinele, bogate in aminoacizi, sunt esentiale dezvoltarii muschilor. Din pacate, insa, cele mai multe alimente care contin proteine sunt si greu de digerat.

Proteinele sunt importante pentru mentinerea muschilor, fapt important pentru cei care au ca obiectiv pierderea greutatii pe termen lung, deoarece se stie: cu cat e mai mare masa muscular, cu atat arzi mai multe calorii.

Carne (pui, peste, carne de vita) si produse din carne . De exemplu – carnea de pui sau vita poate fi fiarta sau gatita la cuptor in punga termica.

Carnea de peste – la cuptor, invelita in folie de aluminiu; pot fi consumate si conserve de peste (hering, sprot) in sos tomat (au putine calorii – intre 100 – 180 calorii/conserva).

Ouale – Reprezinta una dintre cele mai simple cai de a-ti face plinul de proteine.

Iaurt – O jumatate de cescuta de iaurt contine 4 pana la 6 grame de proteina.

Branza – Este o sursa excelenta de proteine usor de digerat, o jumatate de cescuta continand circa 15 grame de proteina. Pentru ca branza contine, totusi, grasimi saturate, opteaza pentru cea slaba in grasimi.

Boabe de soia – Soia este singura sursa vegetariana de proteina, o jumatate de cescuta de boabe de soia putand avea intre 16 si 39 de grame de proteina.

Crenvurstii – de preferabil de consumat dimineata sau prinz.