Alimente care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica

Crucifere
Adica varza, conopida si brocoli. Iata o familie puternica, ce lupta cu tarie in special impotriva cancerului de colon si a cancerului pulmonar.

Cereale integrale
Nu le consuma doar pentru ca sunt bogate in fibre, vitamina B, magneziu si mangan! Consuma-le pentru ca au un gust bun si pentru ca sunt foarte satioase, astfel incat nu trebuie sa te temi ca vei manca prea mult si te vei ingrasa.

Sfecla rosie
Betacianina este pigmentul care da acea culoare deosebita sfeclei, si o face sa aiba proprietati antioxidante foarte puternice. Studiile au demonstrat ca sfecla rosie folosita cu regularitate in dieta poate furniza protectie impotriva oxidantilor datorati stresului.

Ghimbir, ardei rosu iute si piper negru
Caldura aceea intensa de pe limba instalata dupa consumul de condimente precum cele trei este data de prezenta gingerolului, capsaicinei si piperinei, compusi care accelereaza metabolismul. In plus, acestea au si un efect afrodiziac insa sunt de evitat in caz de febra sau bufeuri.

Iaurt
Datorita nivelului ridicat de calciu, vitamine si minerale, iaurtul este considerat benefic pentru organismul nostru. Acesta ne ofera un plus de energie, ajuta la intarirea dintilor si oaselor si ajuta la o mai buna functionare a inimii.

Avocado
Este o sursa buna de potasiu, mineral care ajuta la reglarea presiunii sanguine. Potasiul ajuta la prevenirea hipertensiunii, bolilor de inima sau infarctului. O ceasca de avocado contine 23% din cantitatea zilnica necesara de folati, importanti pentru sanatatea inimii. Un studiu efectuat pe 80.000 de femei a descoperit ca o dieta bogata in folati reduce cu 55% riscul de atac de inima sau alte boli ale inimii care pot fi fatale.