Lizzie McGuire este un serial TV pentru copii și adolescenți care a rulat la începutul anilor 2000. Un fel de Hanna Montana, numai că ceva mai realist. Spun asta pentru Lizzie nu era o vedetă seara și o fată normală ziua ci o adolescentă care avea aceleași probleme ca noi toate: hormonală, amețită, nesigură de ea și veșnic îndrăgostită de vreo trupă de băieți. Și pentru că generațiile nu sunt chiar atât de diferite, ceea ce am învățat de la Lizzie se poate aplica și în ziua de azi în viața reală.  

 prajtura

1.Orice despărțire poate fi rezolvată cu o prăjitură cu ciocolată. Uneori despărțirile nu sunt chiar atât de tragice, cum credem noi, iar acest lucru ni-l poate arăta cu ușurință un prieten. Dacă acel prieten vine cu bunătăți sub formă de prăjituri cu ciocolată, care haideți să fim serioase sunt mult mai gustoase decât ciocolata simplă, procesul de jelire scade considerabil.

 

2.Urmează-ți visurile dar nu-ți călca prietenii în picioare pentru a le obține. Lizzie a renunțat la o întâlnire cui băiatul visurilor ei în favoarea prieteni ei Miranda. Uneori e mai bine să lași de la tine pentru a obține ce vrei tu pe termen lung, dacă asta înseamnă că poți să îți păstrezi prietenii.

 

3.Leagă o relație cu mama ta. O să îți mulțumești mai încolo. Sigur că doamna McGuire a plâns în hohote atunci când a dus-o pe fiica ei să-i cumpere primul sutien, ceea ce-a stânjenit-o pe Lizzie până la Dumnezeu. Însă aceasta a realizat că are nevoie de mama ei atunci când a văzut cât de complicate sunt de fapt măsurile de sutiene. Chiar dacă mamele au tendința să ne facă de râs în fața prietenilor cu tot felul de scene lacrimogene, cu siguranță ne vom aduce aminte cu plăcere de acele momente mai târziu în viață.

Lizzie McGuire

4.Nu te certa cu cea mai bună prietenă pentru un tip. Cearta dintre Lizzie și Miranda care îl avea ca subiect pe domnul Keith (profesorul de literatură)  fost cu adevarăta devastatoare. Totuși, am învățat împreună cu cele două prietene că nici un tip nu merită să rupă o prietenie minunată. Ceva mai târziu am învățat despre codul femeilor și hoes before bros.

 

5.Nu lăsa școala să îți strivească creativitatea. Sistemul de învățământ înseamnă uniformizare și foarte rar este apreciată creativitatea și spiritul liber. Însă dacă școala trebuie să trăiască după niște reguli, asta nu înseamnă că în timpul liber mai trebuie să asculți cu strictețe de toate acestea. Învață să te identifici și să îți dezvolți creativitatea, pentru acesta va fi mult mai importantă în viața de adult decât uniformizarea din școală.

 

6.Prietenii tăi vor trece prin momente grele. Fii alături de ei. Fie că este viorba de divorțuri sau de bolile părinților sau poate chiar de vreo boală a prietenului sau poate doar o imagine de sine puțin distorsionată de ambiții prostești, prietenii tăi au nevoie de tine ca să îi ajuți să treacă peste orice obstacol, indiferent ce natură ar avea acesta.