Le-am auzit la bunici, la mame, la vânzătoarea de la magazinul de la colț și poate chiar la colegele de clasă. Acestea sunt miturile care ne-au dezinformat în copilărie cu privire la sutiene și la sânii noștri. Iar dacă unele am realizat pe piele noastră că nu sunt adevărate, sunt multe alte povești cu creaturi mitice care nu ar trebui niciodată spuse sau urmate de femei, indiferent de vârstă.

marime sutiene

Dacă porți sutien când sânii încă se dezvoltă nu o să crească niciodată

 

Rolul principal al sutienului este de a susține și de a proteja țesutul sensibil al sânului. Poți crea mi multe probleme nepurtând sutien atunci când sânii sunt în creștere decât dacă nu ai purta la maturitate sutien. Totuși, acesta trebuie schimbat atunci când apar noi modificări ale corpului, pentru a susține cu succes sânii.

 

Dacă dormi cu sutienul pe tine îți va distruge sânii

 

Medicii esteticieni susțin că sutienul nu dăunează sânilor în timpul somnului . Ci doar că este incomod, ceea ce orice femeie poate certifica. Din perspectiva confortului, este bine să nu dormiți cu sutienul pentru că bretelele vă vor strânge pielea. Dar dacă vă place să dormiți în sutien, ei bine, nu vă dăunează deloc.

 

Sutiene cu sârmă cresc riscul de cancer mamar

 

Sârma din sutiene este pusă acolo pentru susținere, deoarece în special sânii mari, au nevoie de un material rezistent. Iar acest mit a pornit de la niște antropologi medicali prin anii 90 care au susținut că aceste sârme rețin toxinele în țesutul de sub sân și acestea cauzează cancerul. Totuși, s-au făcut mai multe cercetări pe această temă al căror rezultat a infirmat această afirmație. Ba mai mult, oamenii de știință au demonstrat utilitatea sârmelor din sutien de zeci de ori.

mituri despre sutiene

Mărimea cea mai populară de sutien este 34 B (70 B)

 

Sociologii și statisticienii de multe ori glumesc că dacă ai picioarele în cuptor și capul într-o găleată cu apă cu gheată, în medie ești ok. Cam același lucru se întâmplă și cu mărimea medie a sutienelor. 34  B nu este cea mai populară mărime de sutien ci este media dintre toate mărimile. În plus, există studii care spun care spun că mărimile de sâni sunt la extreme: ori sunt mici (cupă A) ori sunt mari (cupă C sau D).

 

Sutienele îți fac sânii să atârne mai repede

 

Încă o dată: sutienele sunt create pentru susținerea țesutului adipos al sânului și al ligamentelor, ceea ce înseamnă că acestea nu vor simți presiunea gravitației în mod constant. De asemenea, nici mușchii sânilor nu sunt uzați excesiv deci nici aceștia nu își pierd mai repede elasticitatea. Dacă ar fi să dăm un adevăr: mai de grabă dacă nu porți sutien, sânii se vor lăsa mai repede, deoarece mușchii și ligamentele vor simți fiecare șoc și mișcare.

 

Un sutien bun te ține câțiva ani

 

Doar dacă nu îl porți. Durata de viață al unui sutien este cam de 6-8 luni. După aceea și pierde din elasticitate, dar și materialul se uzează. Chiar dacă spălați sutienul periodic, la ciclu de haine sensibile, acest lucru se întâmplă. Gândește-te a sutien ca la o barieră de protecție pentru sânii tăi. Are nevoie și de pauze (nu trebuie să purtați același sutien 2 zile la rând) dar trebuie să iasă și la pensie.