Ananasul (Ananas comosus) este numele comun atat al plantei tropicale cat si al fructului.

Consumul de ananas proaspat sau a sucului obtinut din acesta este recomandat deoarece va pune in miscare functii importante ce vor ajuta la tonifierea pielii, dar si la mentinerea organismului intr-un echilibru continuu.

Descoperit de Cristofor Columb in Antile, deliciosul ananas a ajuns in Europa abia in secolul al XVI-lea. Aici el si-a cistigat repede adepti, fiind cultivat ulterior in sere.

100 de grame de ananas proaspat contin:

• Calorii: 52;

• Glucide: 12 g;

• Indice glicemic: 66;

• Fibre: 1,2 g;

• Vitamina C: 25 mg.

100 de grame de ananas din compot contin:

• Calorii: 83;

• Glucide: 20 g;

• Fibre: 3 g;

• Vitamina C: 15mg;

• Vitamina E: 3,2 mg.