Avocatii corporativi si comerciali sunt experti in dreptul societatilor comerciale si al afacerilor. Ei inteleg diferentele minime dintre entitatile juridice si modul cel mai bun de a le utiliza in scopuri diferite. De asemenea, acestia asista companiile in diverse tranzactii care determina operatiuni de afaceri.

In domeniul fuziunilor si achizitiilor, un avocat societati comerciale va incepe mai intai negocierile cu entitatea tinta, in mod normal, va veni cu un memorandum de intelegere (MOU). Urmatorul pas, va fi efectuarea unei verificari legale asupra companiei vizate, evaluand care sunt obligatiile legale.

Aceste obligatii sunt in mod obisnuit litigii – in asteptare si in prezent – titluri de creanta negociabile, litigii cu asociatiile de proprietari, probleme de munca si proprietate si, ulterior, transfer. Va fi respectat un registru al tuturor contractelor incheiate in numele societatii vizate, iar avocatii corporativi vor evalua riscul aferent fiecaruia. In plus, un avocat societati comerciale va elabora deseori acorduri de finantare legate de tranzactie, precum si orice contracte de garantie.

Unde gasesc un avocat societati comerciale?

Multi avocati corporativi lucreaza in firme de avocatura, in special intreprinderi mari sau mijlocii, unde consiliaza clientii si gestioneaza tranzactiile comerciale, inclusiv negocierea, redactarea si revizuirea contractelor si a altor acorduri asociate activitatilor afacerii, cum ar fi fuziuni, achizitii, si cesionari; acestia ofera, de asemenea, consultanta clientilor de afaceri in ceea ce priveste guvernanta corporativa si aspectele legate de operatiuni, cum ar fi drepturile si responsabilitatile directorilor si functionarilor corporativi si supravegherea generala a activitatilor legale ale companiei. In plus, avocatii corporativi ajuta clientii de afaceri cu informatiile financiare pe care trebuie sa le furnizeze proprietarilor, angajatilor si actionarilor.

Cum aleg un avocat societati comerciale bun?

Avocatii corporativi trebuie sa aiba un set variat de calificari, incluzand atitudinea financiara si de afaceri. Este esential pentru avocatii corporativi sa inteleaga efectul oricaror decizii juridice pe care le iau. Toti avocatii trebuie sa aiba competente in cercetarea juridica pentru a se asigura ca clientii lor respecta cele mai recente norme si reglementari. Avocatii corporativi trebuie, de asemenea, sa fie scriitori excelenti pentru a comunica cu clientii, in cazul in care un client este implicat in cu asociatiile de proprietari, instanta. In cele din urma, avocatii corporativi trebuie sa fie negociatori calificati, deoarece trebuie sa negocieze in numele clientilor lor.

avocat societate comerciala

Responsabilitatea principala a avocatilor corporativi este de a se asigura ca tranzactiile de afaceri ale clientilor lor sunt in conformitate cu legea. Avocatul corporativ trebuie sa cerceteze legea implicata de respectiva tranzactie si sa-si sfatuiasca clientul cu privire la orice efecte negative pe care le-ar putea crea. In plus fata de indatoririle lor obisnuite, avocatii corporativi se asigura ca deciziile juridice ale clientilor lor se traduc intr-un punct forte. De exemplu, un avocat corporativ se poate consulta cu departamentul de marketing al unei companii pentru a intelege daca solutionarea unui litigiu va afecta perspectiva pietei companiei si va afecta vanzarile acelui trimestru.

In alegerea avocatului dvs., trebuie sa luati in considerare urmatoarele aspecte: costul de retinere, referintele si recomandarile, precum si personalitatea. Angajarea unui avocat societati comerciale nu ar trebui sa va coste o suma substantiala de bani. In primul rand, incepeti doar ca proprietar de intreprindere mica si, din punct de vedere teoretic, inca nu aveti suficiente venituri in numerar pentru a plati un avocat scump. Referintele si recomandarile, pe de alta parte, va vor servi in cautarea unui avocat bun.

Una dintre cele mai bune modalitati de a evalua capacitatea juridica a unui avocat este prin intervievarea avocatului. Majoritatea avocatilor vor oferi o consultatie initiala (de obicei o ora sau mai putin) gratuit.

Nivelul adecvat de experienta este unul dintre criteriile cele mai importante in alegerea unui avocat. O astfel de inregistrare a experientei va creste probabilitatea ca avocatul sa va ajute sa va rezolvati problema cu succes.

Evident, numarul de cazuri intr-o anumita specialitate, zona geografica si rezultatele anterioare, sunt aspecte importante de luat in considerare in evaluarea “experientei” avocatului. Impreuna cu experienta vine si cunoasterea adversarilor si a personalitatilor implicate in caz, impreuna cu intelepciunea cumulativa si o perspectiva de a evalua riscurile si de a dezvolta strategii castigatoare legate de o anumita problema.

Vizionarea site-ului firmei de avocatura va va oferi, de asemenea, o perspectiva asupra domeniului de aplicare al firmei. Explorati site-ul web al fiecarei firme. Acesti pasi va vor ajuta sa evaluati profunzimea si amploarea practicii firmei.