Atunci cand vine vorba despre femei si despre ocupatiile acestora, exista mai multe categorii. Exista de exemplu femei casnice, care isi petrect timpul acasa, avand grija de copii si de casa, si care isi asteapta sotii cand se intorc de la servici cu mancarea calda pe masa.

Exista de-asemenea femei, care au pus mai intai de toate cariera pe primul loc, si care s-au gandit ca pe parcurs, dupa ce vor avea o cariera de invidiat, vor avea timp si pentru dragoste si familie. In urmatoarele randuri vom vedea care sunt domeniile de activitate in care aceste femei singure au ales sa urmeze o cariera.

CEO

In calitate de conducator al organizatiei sale, un director executiv, in general ia sau semneaza cele mai importante decizii implicate in avansarea intereselor si scopului companiei. Trebuie sa posede o fire puternica, sa ia decizii, sa planifice si sa aiba alte abilitati. Responsabilitatile zilnice pot varia foarte mult, in functie de organizatia, industria si misiunea specifica.

Cu siguranta femeile care au ales o asemenea cariera, in cativa ani vor fi realizate din punct de vedere financiar, iar atunci cand vor avea parte de mult dorita independenta financiara, se vor gandi si la intemeierea unei familii.

Farmacist

Farmacistii sunt licentiati ca furnizori de servicii medicale care pregatesc si distribuie medicamente, furnizeaza informatii despre medicamente si stocheaza, organizeaza si evalueaza medicamentele. Ei lucreaza adesea indeaproape cu medicii pentru a educa pacientii si pentru a gestiona si a coordona medicamentele.

Recruiter / Manager HR

Specialistii in resurse umane lucreaza cu o serie de aspecte legate de angajati si potentiali angajati. Recrutorii cauta candidati pentru posturi deschise, ii intervieveaza si angajeaza noi angajati. Alti profesionisti in domeniul resurselor umane pot organiza sesiuni de formare a angajatilor actuali sau noi, sau pot desfasura alte activitati.

Recrutorii pot lucra pentru agentii de recrutare in numele clientilor care doresc sa angajeze personal sau pot lucra chiar si in cadrul organizatiei insisi, iar alti specialisti in resurse umane lucreaza in principal in cadrul organizatiilor din multe industrii.

Program Manager

Un manager de programe dezvolta programe care promoveaza si conduc succesul general al unei organizatii. Ea creeaza aceste programe in functie de nevoile si obiectivele organizatiei sale si elaboreaza o strategie pentru modul in care le va executa, precum si analizeaza impactul pe care il vor avea asupra afacerii.

Director de comunicatii

Directorii de comunicare sunt in esenta vocea organizatiilor pe care le reprezinta. Ei planifica si directioneaza campanii care comunica imaginea afacerii catre publicul larg, dezvolta strategii de comunicare in masa si relatii publice si cartografiaza mesageria si branding-ul organizatiei.

Designer de moda

Designerii de moda creeaza modele pentru produsele de imbracaminte si dezvolta planuri pentru executarea desenelor lor. Cu siguranta femeile isi doresc sa urmeze o cariera si in acest domeniu de activitate, de pe urma careia sa pot imbogati, in cazul in care creatiile lor au succesul mult visat.

Tehnician alimentar

Tehnicienii alimentari sunt cei care realizeaza studii, analize, cercetari, procese alimentare si cae pot stabili compozitia alimentara. In functie de scopul specific al organizatiei pentru care lucreaza un tehnician alimentar, ea poate determina continutul nutritional al alimentelor, poate de-asemenea sa caute noi surse de hrana sau sa dezvolte alimente si sa lucreze cu metode de cultivare, conservare, depozitare, distribuire si furnizare informatii despre produsele alimentare.

Acestea sunt cateva dintre locurile de munca pe care le pot ocupa femeile. De regula, aceste joburi necesita foarte multa munca, motiv pentru care multe femei aleg ca o perioada de timp sa fie singure si sa se concentreze pe cariera, dupa care se gandesc si la viata personala.