paleo

Cercetarile au dovedit de ani de zile ca alimentele procesate sunt de vina pentru multe dintre bolile cu care ne confruntam astazi. Dieta Paleo sugereaza sa regresam in epoca paleolitica cu peste 10.000 de ani in urma pentru a ne imbunatati sanatatea. Dieta in perioada paleoliticului era lipsita de “junk food”.

Prin urmare, intoarcerea la modul de mancare al procrestinului nostru, care consta in principal din proteine ​​si plante, atunci cand vanam, este cea mai buna dieta pentru organism. Imaginati-va doar mancarea de tip “pestera omului”, cu mijloacele moderne de prindere si gatit.

BENEFICIILE DIETEI PALEO

Dieta Paleo imita felurile de alimente pe care toata lumea le-a mancat inainte de Revolutia Agricola, in urma cu 333 de ani, si inainte de aparitia a ceea ce unii numesc “alimentele Frankenstein”. Alimente precum fructele proaspete, legumele, fructele de mare si carnea, sunt bogate in substante nutritive valoroase, cum ar fi omega-3, antioxidanti, carbohidrati cu continut scazut de glicemie si grasimi mononesaturate. Aceste substante favorizeaza sanatatea. Practic, alimentele procesate nu sunt 100% “alimente reale” deloc. Aceste asa-numite alimente contribuie la diabet zaharat, crestere in greutate, boli cardiovasculare, si diverse alte complicatii de sanatate. Dieta Paleo propune ca dietele sa inlocuiasca cerealele si produsele lactate cu legume si fructe proaspete, alimente care sunt foarte hranitoare si mai bune pentru sanatatea organismului decat cerealele sau produsele lactate.

ALTE BENEFICII DIN DIETA PALEO

Cantitatea nerestrictionata de fructe si legume si carbohidrati din Dieta Paleo consta intr-un indice scazut de glicemie, care determina o crestere lenta si limitata a nivelului de zahar din sange si de insulina. Extremele niveluri de insulina si de zahar din sange sunt notorii pentru promovarea unei multimi de boli cunoscute sub numele de sindromul metabolic. Acestea sunt diabetul de tip 2 si guta, colesterolul sanguin advers, nivelurile suplimentare ale lipidelor din sange, hipertensiunea si obezitatea. Continutul de grasimi omega-3, proteinele si fibrele inalte ale Dietei Paleo ajuta de asemenea la prevenirea unui anumit grup de factori de risc care se intalnesc impreuna, cum ar fi diabetul de tip 2, accidentul vascular cerebral si boala coronariana, cunoscut sub numele de sindromul metabolic.