Lamaile sunt versatile, fructe care pot fi folosite la orice, de la dressing pentru mancare pana la arome pentru placinte sau torturi. Dar lamaile sunt bune la si mai multe lucruri, de exemplu la fierberea oualor.
Coaja de lamaie este foarte aromata si se foloseste pentru gatit, mai ales la prajituri.
Sucul de lamaie, impreuna cu usturoiul si uleiul de masline, dau un gust incredibil carnurilor, mai ales pestelui.
Nimic nu poate ruina o salata decat o laptuca uscata. Din fericire, lamaile o pot trezi la viata. Stoarce usor o lamaie injumatatita intr-un bol cu apa rece. Apoi pune laptuca la frigider, in bol, timp de o ora, usuc-o si gata! Salata va fi iar crocanta si verde.
Lamaile pot preveni multe fructe taiate proaspat, din a se inchide la culoare, precum marul. Asa ca stoarce putin suc de laamie pe fructele taiate, efectul se va mentine pana la cateva ore. Poti incerca pe avocado, mere, nectarine, pere, piersici si caise. Desi opreste oxidarea, taie si din gustul fructelor, desi multe persoane spun ca fructele au un gust mai bun dupa ce au fost stropite cu lamaie.
Combat cancerul. Ceaiul verde sau negru, cu coaja de lamaie reduce riscul anumitor tipuri de cancer de piele cu 70 la suta! Lamaile previn si arsurile solare.
Caldura mare din timpul sezonului cald ne lasa moi si lipsite de energie, iar o bautura revitalizanta cu cuburi inghetate de suc de lamaie racoresc de minune, dar si ofera un gust delicios bauturii. O limonada este intotdeauna binevenita, in acelasi timp!