Dieta cu fructe de mare este considerata de unii specialisti in diete drept una dintre cele mai eficiente metode pentru a slabi usor si sanatos.

Fructele de mare sunt o sursa excelenta de proteine usor de digerat, de vitamine, minerale si acizi grasi esentiali. Pretuite pentru valoarea lor nutritionala, fructele de mare au devenit astazi o mancare internationala, bucurandu-se de larga apreciere a marilor bucatari de pretutindeni.

Primul avantaj este continutul mic de grasime al alimentelor consumate. Majoritatea tipurilor de peste contin mai putin de 5% grasime.

La baza acestei diete inedite sta ideea ca frctele de mare sunt printre cele mai sanatoase si lipsite de pesticide alimente disponibile, acestea continand, de asemenea, putine grasimi saturate precum si multe saruri minerale.

Astfel, aproape toate varietatile de fructe de mare asigura 100-200 de calorii/29g. Valoarea totala de grasimi continuta de fructele de mare este foarte scazuta si in acelasi timp bogata in acizi grasi polisaturati.

O dieta cu fructe de mare ajuta in controlul greutatii si pe termen lung previne aparitia unor afectiuni cardiace. In plus, o astfel de dieta este una dintre caile catre un stil de viata sanatos.