Cunoscut inca din Antichitate ca un fruct divin, marul a fost introdus in cultul adorarii unor zeitati.
Dieta cu mere este simpla si usor de urmat. Practic se consuma un mar inainte de fiecare masa principala. Un mar de marime medie contine aproximativ 5 g de fibre, adica 20% din cantitatea de fibre zilnica recomandata.
Fibrele continute in mar au o structura variata si toate sunt benefice, fie ele solubile sau insolubile. Un maru contine 80 kcal, nu contine grasimi, deci nici cholesterol. In plus, glucidele din mere ajuta la ameliorarea poftei de dulce.
Specialistii ajuns la concluzia ca marul este de cinci ori mai sanato si totul datorita cantitatii de polifenoli din acesta care actioneaza in mod pozitiv asupra organismului uman.
Beneficii:
– Nu contin grasimi.
– Regleaza sistemul digestiv
– Contin enzime sanatoase
– Contin vitamine (A, B1, B2 si C)
– Pectina din mere impiedica depunerea colesterolului pe artere
– Stabilizeaza nivelul glicemiei
– Previn anumite tipuri de cancer