Patrunjelul este bogat in vitamina C, provitamina A, fier si mangan (100 g patrunjel proaspat contine 200-240 mg vitamina C, 60 mg provitamina A, 19 mg fier si 0,5 mg mangan).

Calciul din patrunjel ne ofera oase si dinti mai puternici, magneziul ajuta la fixarea calciului, iodul ajuta glanda tiroidiana sa functoneze asa cum trebuie, iar aminoacidul impiedica dezvoltarea tumorilor. Patrunjelul are proprietati antialergice, intareste sistemul imunitar si distruge radicalii liberi. Acesta stimuleaza sistemul nervos, regleaza menstruatia si indeparteaza durerile provocate de aceasta, este un bun antiseptic al tubului digestiv, al sangelui si al cailor urinare.

Salata de patrunjel

-6 legaturi de patrunjel se spala bine si se aleg numai frunzele si coditele fragede.

Se toaca marunt si se amesteca cu o cantitate egala de frunze proaspete de menta tocate in aceeasi cantitate. Se adauga o lingura de bulbur ( grau sfarimat) care a fost inmuiat in apa calda 30 minute, o rosie mare taiata in cuburi mici si zeama de la jumatate de lamaie .