Dieta de 4 zile a fost scrisa de doctorul Ian Smith care este de asemenea auto rul mai multor carti si diete. Smith pretinde ca acest program va ajuta persoanele respective sa evite “hopurile” din dieta care includ plictiseala, interzicerea dulciurilor, prea multa repetitie, etc.

Dieta de 4 zile nu este o simpla dieta care dureaza timp de 4 zile, ci consta mai degraba in sapte module diferite care dureaza pe parcursul celor 4 zile. Smith pretinde ca este mult mai usor sa te concentrezi asupra a ceea ce mananci pe urmatoarele 4 zile decat ce mananci in urmatoarele saptamani.
Un alt scop al modulelor diferite este ca se sporeste varietatea in alimentatie, astfel incat sa nu te plictisesti consumand aceleasi tipuri de mancare. Mai mult decat atat, are beneficiul ca metabolismul functioneaza corespunzator pentru ca organismul nu are timp sa se adapteze dietei.

Cele sapte module de dieta includ:
– Detoxifierea
– Tranzitia catre alte grupuri de alimente
– Trecerea la proteine
– Perioada cand poti sa consumi si alimente interzise
– Sprintul inainte de stretch-ul final
– Un modul confortabil
– Modulul final pentru a scapa si de ultimele kilograme.
Persoanele care tin aceasta dieta urmeaza acest plan de-a lungul celor 7 faze pentru o luna intreaga, dar este posibil sa creeze un program personalizat.
Alimente recomandate:
– Fructe, legume, lactate sarace in grasimi, cereale integrale, leguminoase, nuci, alune, avocado, dressing de salada cu continut caloric scazut.
Planul variaza dramatic de-a lungul segmentelor diferite. Planul de mai jos este o lista simpla pentru prima faza.
– 2 cesti de cafea
– legume proaspete fierte
– un pahar de limonada
– 4 portii de fructe
– 6 iaurturi fara grasime
– o ceasca mazare
– salata verde
– orez brun
– consum nelimitat de apa