Alimentatia a jucat totdeauna un rol de prim ordin in viata omului,  calitatile si defectele acesteia influentand in mod hotarator starea de sanatate.

Proteinele au fost denumite asa de catre Mulder, in anul 1838. Aceasta denumire provine din limba greaca si inseamna „a fi pe primul loc”.

Proteinele sunt substante complexe , formate din aminoacizi si au rol plastic in constructia celulara. Sursele alimentare cele mai bogate in proteine sunt: carnea, ouale, produsele lactate, soia, fasolea , mazarea , graul, orezul, cartoful.

Luni

Mic dejun: cafea sau ceai indulcite cu zaharina + jumatate de grepfrut
Pranz: Cafea sau ceai indulcite cu zaharina
Carne de vaca, pui sau peste, fara restrictii cantitative
Salata de rosii condimentata cu sare, piper sau ierburi aromatice Cina: Peste preparat, pe gratar sau la cuptor
Salata verde si rosii + 1 grepfrut sau pepene

Marti

Mic dejun: Cafea sau ceai indulcite cu zaharina + jumatate de grepfrut
Pranz: Salata de fructe + cafea cu zaharina
Cina: Carne slaba, la gratar sau la cuptor, cu garnitura de legume fierte sau cu salata de legume (cu zeama de lamaie)

Miercuri

Mic dejun: Cafea sau ceai indulcite cu zaharina + jumatate de grepfrut
Pranz: Salata preparata din salata verde, o conserva de ton in suc propriu, castraveti, rosii, ardei grasi sau ridichi si stropita din belsug cu zeama de lamaie
Cina: Grepfrut sau pepene