Pielea este expusa zilnic la poluare si vreme proasta. Uneori tindem sa neglijam pielea din cauza vietilor ocupate pe care le traim. Ingrijirea potrivita a pielii e necesara pentru a mentine pielea sanatoasa si tonifiaza. Exfolierea pielii este necesara si mentine stralucirea pielii.

Tonul pielii poate fi imbunatatit minunat prin exfoliere. Exfolierea ajuta in indepartarea celulelor moarte si permite inlocuirea acestora cu celule noi. Acest lucru reda un look fresh, o pielea moale si sanatoasa. Exfolierea curata porii pielii si previne formarea cosurilor si a acneei. Reduce de asemenea, si formarea ridurilor.

Exfolierea poate fi facuta prin metode manuale sau tratament chimic. Scrubul, tehnicile abrazive si tratamente chimice sunt folosite in exfolierea pielii. Chimicalele folosite in tratamentul de exfoliere contin alfahidroxi acizi precum acidul glicolic care ajuta la indepartarea celulelor moarte ale pielii.

Mai exista optiuni de exfoliere valabile in saloare de beauty. Sunt multe cai naturale pentru a iti exfolia pielea in confortul casei tale. poti inmuia un prosopeli in lapte si sa apesi pe fata. Acidul lactic ajuta in exfoliere si grasimile din lapte inmoaie pielea. O alta metoda este un amestec de ovaz, malai si migdale crude, plus un uneli esential. Cand se usuca mixtura, adaugati putina apa si aplicati pe fata. Acesta este un scrub facial minunat. Tine minte sa nu iriti pielea.

Cand iti exfoliezi pielea, concentreaza-te pe zonele uscate precum zonele genunchilor si a umerelor. Scrubul pentru corp poate fi aplicat in miscari circulare cu ajutorul unei lufe sau a unei manusi exfoliante. Un scrum excelent pentru corp este un scrub format din sare de mare, suc de lamaie si ulei de masline.