Mai intai, trebuie sa iti stii masurile. Primul lucru inainte sa iti cumperi un sutien este sa iti stii masurile – direct sub bust si o masura pe partea cea mai plina a bustului. Se pare ca in America, 85% dintre femei poarta marimea gresita si nu se simt comod in sutien. In plus, ceea ce e comod o data, nu va fi neaparat si a doua oara, daca treci prin schimbari ale marimii sanilor.

Cupele trebuie sa fie in fata si centrate. Dupa ce iti afli marimea, este important sa gasesti un sutien care nu ofera doar suport, dar si o pozitie corecta a sanilor. Cand te uiti in oglinda, sanii trebuie sa fie ridicati si simetrici in sutien, la jumatatea distantei dintre cot si umar.

Sutienul trebuie sa se potriveasca ferm pe forma sanilor. Femeile asociaza adesea lejeritatea cu confortul, dar sutienele trebuie sa fie mereu ferme. Sutienul trebuie sa fie destul de strans ca sa se potriveasca doar doua degete sub banda. Spatele sutienului trebuie sa fie la acelasi nivel sau mai jos ca in fata, pentru stabilitate in timpul zilei.

Gandeste-te la material. Majoritatea sutienelor sunt facute din materiale flexibile, precum lycra sau spandex. In timp, dupa purtarea normala, ele se vor intinde in final. Se recomanda sa cumperi un sutien care se potriveste cel mai bine la cea mai intinsa miscare si pozitie, pentru a sti cat poate sa se intinda de mult in timp.

Fii atenta la cusatura. Desi nu ofera un suport stabil, o cupa bine cusuta cu tiv ofera un lifting frumos, la cea mai buna forma. tesutul sanilor se vor relaxa pe tiv, asa ca pentru a afla forma unui sutien, uita-te la cusatura. Tivul care trece de-a lungul sutienului va face sanii sa para mai plini, iar un tiv care urca si coboara va face sanii mai centrati. De asemenea, unele femei prefera sa poarte sutiene fara cusatura-tiv, de teama sa nu se vada prin bluze. Dar daca planuiesti sa porti sutienul cu haine colorate in nuante inchise, cusatura nu se va cunoaste, asa ca alege mai bine suportul.