Marul este un aliment miraculos la indemana oricui. ar cercetarile moderne arata ca acest fruct are si alte proprietati,cea mai importanta este ca incetineste dezvoltarea celulelor canceroase .

De asemenea , marul este o importanta sursa de zahar ,putand contine de la 9% pana la 51 % din cantitatea sa. Dupa masa ,sucurile gastrice nu mai digera bine fructul care fermenteaza.In plus un mar asigura 20% din necesarul zilnic de fibra a organismului.Nu curata marul de coaja pentru ca aceasta contine mai multa vitamina C si mai multe substante nutritive decat in pulpa.de exemplu incoaja se gasete de cinci ori mai multa vitamina A decat in pulpa.

Marul este slab energetice (au 54 kcal la 100 de grame) merele au o multime de insusiri – fibre, multe oligoelemente si minerale, zahar natural, vitamine. Consumate in fiecare zi, combat colesterolul si protejeaza sistemul vascular.
Marul este bogat in pectina, un nutriment care actioneaza impotriva senzatiei de foame, ce contribuie la stabilizarea nivelului glicemic. Este un fruct slab in calorii si permite eliminarea cu succes a grasimilor. Fibrele din mere se umfla in stomac, formand un gel vascos care actioneaza ca o bariera contra lipidelor. 100 g mar cu coaja contine 3.7 g fibre, si fara pielita 2.1 g fibre. Aport caloric: 50 cal/100g, valoare glicemica 6 (contine fructoza), grad de satietate mediu (taie foamea pe termen scurt).

Marul verde este mult mai sanatos si bun intr-o dieta pentru slabit. De ce? Pentru ca reduce nivelul colesterolului din sange, ajuta la digestie, contine multe vitamine si minerale: betacaroten, vitamina C, acid folic, calciu, magneziu, iod, fosfor si potasiu. Merele verzi stimuleaza secretia hormonilor tiroidieni, fortifica sistemul imunitar, au efect antiinflamator. Cel mai important este ca ele iti redau energia pe intreaga zi. Marul verde nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica daca vrei sa te mentii sanatoasa si cat mai in forma. Face minuni!