Aspirina nu alunga doar durerile si si cosurile. Cum este posibil acest lucru, care sunt beneficiile aspirinei in tratamentele faciale, cum se realizeaza un astfel de tratament, vom evidentia aceste lucruri mai jos.

Aveti nevoie de 3-4 aspirine netamponate putina apa sau iaurt ori miere. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta. Se aplica pe fata si pe ten, numai dupa ce au fost curatate in totalitate. Masca se va mentine pe ten in jur de 10-15 minute, dupa care se va clati cu multa apa calduta. Se maseaza usor fata cu apa calduta, eliminand acneea. Acest procedeu este asemanator cu o micro-exfoliere.

Aspirina este binecunoscuta ca ingredient minune pentru multe cosmtice ce au grija de ten. Este un bun antiinflamator, reduce ridurile (unde este cazul), reduce roseata, este un bun exfoliant, reduce decolorarile pielii, reduce arsurile solare si are grija si de acnee.

Atentie insa ca dupa aceasta masca este necesara o crema hidrantanta cu/si protectie SPF deoarece creste fotosensibilitatea pielii!

Reteta: lasati la inmuiat 2-3 pastile de aspirina intr-o lingura de apa la care adaugati cand s-au dizolvat miere sau aloe vera. Nu luati aspirina sub forma de comprimate fimate. Inainte de asta va demachiati si spalati fata cu un produs special pentru ten (nu folositi sapun de comert, va usca pielea si va stimula hipersecretia de sebum).

Masca va fi lasata timp de 15 minute, dupa care fata se clateste cu apa calduta cu miscari circulare pentru a ajuta exfolierea. Se aplica crema cu SPF cat mai mare (15-30 UVA/UVB) sau se evita expunerea la soare pentru cateva ore.