Daca esti insarcinata sau planuiesti sa ai un copil, atunci vei auzi multe basme d-ale mamelor si nevestelor. Sunt multe mituri legate de sarcina si iata cateva dintre ele, cat si doza de adevar din ele.

Femeile nu vor ramane insarcinate in timpul menstruatiei. Este gresit. Este o sansa reala pentru femei sa ramana insarcinate in timpul mentruatiei. In interiorul vaginului, sperma poate ramane si timp de 48 de minute. Daca ai facut sex inainte sa iti vina, exiata o sansa sa ramai insarcinata.

Coitus interruptus nu te risca la o sarcina. Daca crezi asta, te inseli. Daca partenerul tau iese inainte sa ejaculeze, poti sa previi sarcina, dar nu cu mult. Poti sa ramai insarcinata pentru ca lubrefiantul natural al barbatului contine si spermatozoizi, lubrefiant care apare inca de cand intra prima oara in vagin.

Daca te opresti din anticonceptionale, poti ramane insarcinata imediat. Anticonceptionalele altereaza nivelul de hormoni din corp si de aceea, afecteaza ciclul ovulatiei naturale. Odata ce te opresti din a lu pilule contraceptive, va dura pana corpul tau se ajusteaza si isi revine la normal. De aceea, daca te opresti azi nu inseamna ca poti ramane insarcinata de azi.

Unele alimentele pot sa duca la nasterea unui baiat. Este un mit absolut. Sexul unui fetus este total dependent de barbati si nu de ceea ce mananca femeia in timpul sarcinii. Barbatii au cromozomul Y care e responsabil de sexul masculin al copilului. Cromozomii Y nu se regasesc la femei.  Si nici mitul cum ca sexul in timpul anilor fertili ai femeii poate duce la nasterea unui baiat nu este adevarat.

Efectul pozitiei. Poitiile nu afecteaza sansele de a ramane insarcinata. Multi simt ca daca fac sex in picioare, femeile nu vor ramane insarcinate. Unii spun ca daca femeia sta deasupra, nu va ramane gravida. Ceea ce e fals. Cand faceti sex, spermatozoizii  inoata prin vagin spre ovule. Deci nu conteaza pozitia.