pepene rosu beneficii

În ciuda credinței populare, că pepenele verde este alcătuit doar din apă și zahăr, el este considerat un aliment nutritiv dens, un aliment care oferă o cantitate mare de vitamine, minerale și antioxidanți pentru o cantitate redusă de calorii. Pepenii verzi au devenit sinonimi cu vara si picnicuri, și pentru un motiv bun. Calitatea lor răcoritoare și gustul dulce combate căldura și, de asemenea, oferă un desert scăzut în calorii.

Împreună cu pepenele galben și Honeydew, pepeni verzi sunt un membru al familiei Cucurbitaceae botanică. Există cinci tipuri comune de pepene verde: cap de serie, fără sâmburi, mini (de asemenea, cunoscut sub numele de personal), galben și portocaliu.

O cană de pepene verde (152 grame) conține 43 calorii, 0 grame de grăsime, 2 grame de sodiu, 11 grame de carbohidrați (inclusiv 9 grame de zahar si 1 gram de fibre) și 1 gram de fibre. O cană de pepene verde va furniza 17% din vitamina A, 21% din vitamina C, 2% din fier și 1% din necesarul de calciu pentru o zi.

Pepenele verde conține, de asemenea, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan, seleniu, colina, betaina și licopen. În conformitate cu Consiliul Național de Promovare a pepenelui verde, el conține mai mult licopen decât orice alte fructe sau legume. Licopenul din pepenele verde este deosebit de important pentru sănătatea noastră cardiovasculară și este recunoscut ca un factor important în promovarea sănătății oaselor.

In ciuda faptului ca o mare sursă de substanțe nutritive de mai sus, pepene verde este format din 92% apă.