Beneficiile piersicilor asupra organismului sunt multiple si simbolica acestora demonstreaza ca au efecte atat asupra mentinerii tineretii, cat si asupra pshicului, avand efecte asemanatoase serotoninelor, substante denumite si “hormonii fericirii”.
Sarace in calorii, aceste fucte pot fi consumate la discretie chiar si de catre persoane care tin la silueta sau doresc sa slabeasca. Sunt energizante, hidrateaza excelent (87% din continut este apa), stimuleaza apetitul si secretia sucurilor gastrice si au proprietati diuretice, laxative.
Piersicile au un continut mare de vitamina C si provitamina A, vitaminele B3, B5 si E. Acestea mai au in componenta lor fier, magneziu, fosfor, zinc, iod, potasiu si seleniu. Contin, de asemenea, cantitati deloc neglijabile de fitonutrienti, antioxidanti si carotenoizi, fibre.
100 de grame de fruct contin:
Calorii: 50;
Glucide: 12 g;
Indice glicemic: 42;
Fibre: 1,4;
Vitamina C: 8 mg;
Magneziu: 8 mg.