Tratamentele de epilare cu laser sunt o metoda aprobata de FDA pentru reducerea permanenta a parului, dar nu si pentru epilarea permanenta. Necesita multiple tratamente pentru a avea cele mai bune rezultate.

Cum functioneaza?

Un dispozitiv laser portabil transmite lumina pulsata pe piele pentru a cauta pigmentul inchis (culoarea) parului si afecteaza foliculul pilos. Parul va incepe sa cada in urmatoarele 10 – 14 zile dupa tratament.

Parul creste in diferite etape: crestere, odihna si varsare. Deoarece tot parul nu este pe aceeasi etapa la un moment dat, este nevoie de mai multe tratamente pentru a obtine parul in faza de crestere, pentru ca laserul sa fie cel mai eficient.

Epilarea cu laser este o practica populara folosita in indepartarea parului nedorit din diverse parti ale corpului. Aceasta metoda de indepartare a parului nedorit functioneaza prin expunerea luminilor laser in foliculii de par minusculi, intrucat lumina este inmormantata, distrugand parul in proces. Caldura de la laser distruge foliculul impiedicand cresterea viitoare a parului in acea zona.

Epilarea cu laser este eficienta daca ofera solutii de lunga durata, indiferent de culoarea parului. Femeia obisnuita petrece multe ore de ceara si barbierit, conform cercetarilor, timpul petrecut pentru barbieritul parului folosind aceste metode culmineaza cu 75 de zile pe an, care ar putea fi folosite pentru eforturi mult mai productive. Indepartarea firelor de par nedorite poate fi o practica oneroasa de frumusete. In timp ce rezultatele sunt departe de a fi perfecte si de sarcini, epilarea cu laser poate oferi rezultate bune daca o faci corect.

Beneficiile epilarii cu laser

In timp ce epilarea cu laser a fost in jur de peste doua decenii, a durat ceva timp pana cand aceasta tehnica a fost complet imbratisata. Astazi este o practica larg imbratisata, de la esteticieni si clinici pana la dermatolog. Iata cateva beneficii ale epilarii cu laser fata de alte metode.

Eficienta

Laserele ofera o eficienta mai mare decat alte metode. Indepartarea cu laser ajuta la eliminarea parului nedorit numai in partile afectate.

Viteza

Epilarea cu laser ofera cea mai rapida solutie pentru indepartarea permanenta a parului nedorit. Poate trata zone destul de largi ale partii afectate in cateva secunde. Parti mai mici ale corpului, cum ar fi regiunea buzelor inferioare, pot fi prelucrate in cateva secunde, in timp ce parti ale corpului mai largi, inclusiv picioarele sau spatele, pot fi realizate in aproximativ o ora.

Eficacitate

Desi se examineaza adesea ca epilarea cu laser nu indeparteaza definitiv parul nedorit, acest lucru este presupus gresit. In cele mai multe cazuri este nevoie de mai mult de o sesiune pentru a scoate parul definitiv. Doar cateva sedinte pot face trucul si nu sunt necesare mai mult de opt sedinte pentru a indeparta permanent parul. Deci, va puteti ingrijora mai putin de calatoriile consistente pentru tratament.

Contra depilarii cu laser

Bineinteles ca nici o metoda de indepartare a parului nu este perfecta, motiv pentru care exista si cateva contrarize pentru epilarea cu laser, care ar trebui sa tineti cont atunci cand decideti daca doriti sa beneficiati de acest tratament.

Nu este inca aprobat ca o forma de epilare permanenta.
Reactii adverse pot aparea, inclusiv arsuri ale pielii, mancarime, umflare, decolorare a pielii, precum si durere, furnicaturi si amorteala in jurul zonei tratate.

Este foarte scump.