Acestea s-au intamplat chiar si celor mai bune plete: parul care pare atat de infricosator, ascuns sub un fular sau palarie este singura optiune in conditii de siguranta. Fie ca a suferit o trauma la salon, fie ca i-ai facut tu ceva, primesti, totusi, sfaturi de la profesionisti pentru fixarea suvitelor si repararea parului.

Par fara volum.

Intr-un efort de a imblanzi pletele indisciplinate, ai ales un tratament de indreptat, care pare sa te fi lasat cu suvite fara viata. Cel mai bun lucru pe care sa il faci este sa stai departe de salon si a pompa volumul in siguranta propriei case. Incepe cu un dus si un sampon de curatare. Acesta curata si deschide cuticula parului pentru a curata reziduurile, ceea ce face ca parul sa arate mai plin de volum. Pentru a construi volum si mai mult, folositi un spray pentru volum, cu capul in jos.

Te-a tuns prea mult.

Daca a existat vreodata un moment la salon care s-a terminat cu un strigat, este atunci cand iti dai seama ca ai fost la mila unei “artiste” exagerate care a taiat prea mult. Daca nu poti suporta sa te uiti la tine, solutia cea mai usoara si mai ieftina este de a investi in unele extensii. Chiar daca ultimul lucru pe care il doresti este sa iti lungesti iar parul, du-te la salon regulat, pana mai creste. Astfel, nu iti vei deteriora sau rupe parul. Pana atunci, incercati si unele accesorii de moda, cum ar fi agrafele de par si coronite.

Par decolorat, foarte atacat.

Produsele chimice concentrate, in special decolorantul,  pot face multe probleme parului tau, facandu-l vulnerabil la rupere. Parul deteriorat necesita ingrijire delicata. In timp ce este umed, folositi un pieptene cu dintii lati, o perie este prea dura si poate provoca ruperea chiar mai multa. Cel mai bun mod de a il aduce la stadiul sanatos este cu hidratare si proteine. Prin tratamente intensive de imbalsamare o data pe saptamana, se poate reveni la vitalitatea de la inceput. Se aplica o masca cu balsam in dus si se acopera capul cu o caciulita de dus din plastic. Se lasa timp de 5-10 minute pentru a deschide cuticulele si pentru a permite balsamului sa patrunda.