In ceea ce priveste ingrijirea tenului gras sunt recomandate mastile cu actiune absorbanta si degresanta care te vor ajuta sa scapi de excesul de sebum si ajuta la inchiderea porilor.

Se folosesc mastile cu argila alba sau verde, tarate de grau, drojdie de bere sau faina de ovaz. Pentru tenurile cu exces de sebum se vor folosi mastile calde, iar dupa ce au fost indepartate, se vor pune pe fata comprese reci cu infuzie de musetel sau galbenele.

Argila este un element minune pentru frumusetea tenului. In cazul dezechilibrelor glandelor seboreice (ten gras, dar si uscat) se recomanda masca cu argila pentru reastabilirea secretiei normale a glandelor grase de la nivelul tenului. In cazul excesului de sebum (ten gras) argila are rolul de a scadea seceretia glandelor, de a curata si inchide porii si de asemenea de a restabili sanatatea tenului.

O jumatate de portocala sau grapefruit si doua lingurite de miere. Se zdrobesc feliile de fructe, se adauga mierea, se omogenizeaza si se aplica. Dupa 30 de minute se spala cu apa calda.

Aveti nevoie de doua mere, curatate de coaja si taiate marunt si de o lingura cu miere. Amestecati cele doua ingrediente si puneti amestecul pe fata timp de 20 de minute. Dupa expirarea timpului, clatiti fata cu apa din abundenta.