retele sociale avantaje

Este inevitabil sa credem ca retelele sociale sunt o sabie cu doua taisuri. De la popularizarea lor, au existat atat hateri, cat si aparatori ai retelelor sociale, dar singurul lucru sigur este ca, este important sa stim cum sa le folosim si cum nu. Instagram, YouTube, Facebook, Twitter … lista devine tot mai lunga si tendintele marcheaza faptul ca retele sociale ar trebui sa fie o marca, pentru a profita de influenta marketingului, de exemplu. 

retele sociale avantaje

In acest articol am acumulat cele mai importante avantaje ale utilizarii retelelor sociale, astfel incat sa le puteti evalua personal si in afaceri.

Ce sunt retelele sociale sau Social Media?

Cand vorbim despre social media, ne referim, in esenta, la structurile sociale formate de diferiti indivizi si organizatii care se raporteaza reciproc, formand comunitati in platforme digitale. Facebook, Twitter sau Linkedin, printre altele, ofera servicii care permit formarea grupurilor, schimbul de informatii, imagini sau videoclipuri, in functie de interesele utilizatorilor. Fiecare retea sociala are propriile obiective si utilizari, astfel incat continutul trebuie sa fie adaptat fiecaruia.

Care sunt avantajele retelelor sociale la nivel personal?

Retelele sociale pot avea multe avantaje atat personale, cat si de afaceri, atata timp cat sunt utilizate corect. In lista urmatoare puteti vedea in detaliu care sunt avantajele atat la nivel personal, cat si la nivel de companie.

1. Comunicare instantanee
Comunicare: Toti oamenii au nevoie sa se relationeze cu altii. Retelele sociale ofera posibilitatea de a impartasi momente speciale si de a lua legatura cu prietenii, cunostintele sau strainii din orice parte a lumii cu care impartasim interesele, cum sa-ti faci prieteni noi, etc.

2. Oportunitati de munca
Marca personala: retelele sociale pot fi cea mai buna scrisoare de introducere. Unul dintre avantajele sale este ca poate fi considerat un curriculum 2.0, cu care putem profita de dezvoltarea brandului nostru personal.

3. Informatii si divertisment
Divertisment: ofera informatii si divertisment in timp real si la cerere. Putem alege pe cine sa urmarim sau ce mijloace de comunicare suntem interesati sa ne informam cu privire la ceea ce se intampla oriunde in lume.

4. Partajarea de cunostinte si informatii
Partajare: Optiunea de a impartasi cunostintele si informatiile poate fi de mare ajutor pentru activitatile de formare, asa cum se intampla in cadrul grupurilor universitare sau al specialistilor din diferite discipline. Pe vorbeadevarate.ro iti stau la dispozitie si alte articole si informatii care te-ar putea interesa.