O dieta care contine zilnic o astfel de leguma este una sanatoasa, deoarece sfecla rosie nu are colesterol si este cat se poate de recomandata in curele de slabire si femeilor insarcinate, reducand riscul aparitiei malformatiilor congenitale.

Ingrediente::

  • 1- 2 kg sfecla rosie
  • hrean (proaspat sau pasta de hrean)
  • ulei, otet, sare


Modul de preparare:

Sfecla se curata de radacini si pamant, se spala, apoi se pune la fiert in apa cu sare sau se pune pe tava aragazului si se da la cuptor.

Sfecla se pregateste mai repede fiarta in apa (in 1-2 ore) insa coapta la cuptor iese mult mai colorata si mai gustoasa. Indiferent cum este gatita, se incearca sfecla cu furculita pentru a afla daca este patrunsa.

Se curata sfecla de coaja, apoi se taie felii sau se da pe razatoarea mare. Salata de sfecla rosie se obtine amestecand sfecla cu otet, sare, ulei si hrean ras sau pasta de hrean din comert.