Salata Nicoise – Salata mediteraneana – Salata de vara
Ingrediente:
- 250 g cartofi,
- 1/8 l zeama concentrata de legume,
- 300 g fasole verde,
- sare,
- 3 oua,
- 200 g rosii,
- 1 capatana salata verde,
- 2 cutii ton (a 150 g fiecare),
- 1 catel de usturoi,
- 50 g masline negre,
- 4 fileuri de sardele,
- 6 linguri otet alb,
- piper,
- 1 lingurita mustar,
- 5 linguri ulei de masline,
- 3 linguri patrunjel verde tocat.
Mod de preparare:
Preparati cartofii. Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda – acoperiti cu capac – circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.