Salata Nicoise – Salata mediteraneana – Salata de vara

Ingrediente:

  • 250 g cartofi,
  • 1/8 l zeama concentrata de legume,
  • 300 g fasole verde,
  • sare,
  • 3 oua,
  • 200 g rosii,
  • 1 capatana salata verde,
  • 2 cutii ton (a 150 g fiecare),
  • 1 catel de usturoi,
  • 50 g masline negre,
  • 4 fileuri de sardele,
  • 6 linguri otet alb,
  • piper,
  • 1 lingurita mustar,
  • 5 linguri ulei de masline,
  • 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare:

Preparati cartofii. Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda – acoperiti cu capac – circa o ora.

Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.

Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.