Salata irlandeza – Dieta cu salata
– 1 mar acru,
– 4 felii de bacon (cu cat mai putina grasime),
– 2 linguri de ulei de masline,
– 2 – 3 linguri de smantana slaba sau de iaurt,
– 1 lingura de otet de mere sau cidru de mere,
– 100 grame de branza Camembert (taiata cubulete),
– cateva frunze de salata verde sau ruccola (rupte marunt),
– 2 lingurite de suc de lamaie.
Mod de preparare:
Pentru ca in bucataria irlandeza nu prea se mananca mancaruri crude, si aceasta reteta de salata se conformeaza traditiei. Asadar, intr-o tigaie de teflon prajesti fara ulei bacon-ul (pana se coloreaza sau pana devine crocant, dupa gustul tau), apoi il scoti pe un prosop de hartie de bucatarie, ca sa se scurga grasimea. In aceeasi tigaie pui acum uleiul de masline si marul taiat marunt, pana se soteaza, adaugi sare si piper dupa gust. Separat, faci sosul din branza, smantana, cidru si otet, incalzindu-le pe foc pana se omogenizeaza. Pe farfurii pui apoi salata sau ruccola, le stropesti cu putin ulei de masline, adaugi baconul si marul sotat, apoi torni sosurile obtinute.