Retete de salate – Salate de vara cu fructe – Ananas umplut cu fructe

  • un ananas de 1 kg
  • 50 g de capsuni
  • 100 g de kiwi
  • 200 g de fructe din compot
  • 150 g sirop de zahar
  • o lingura de apa
  • doua albusuri
  • un praf de sare
  • un plic de zahar vanilat

Mod de preparare:

  1. Se taie ananasul in doua, pe lung.
  2. Se decupeaza cu ajutorul unui cutit interiorul si se taie in cuburi de 1 cm.
  3. Fructele de kiwi se taie rondele, la fel si capsunile si fructele din compot.
  4. Se amesteca usor toate fructele intr-un bol, dupa care se umplu cele doua jumatati de ananas.
  5. Albusurile, in care s-a adaugat un praf de sare, se bat spuma, pana cand compozitia capata consistenta necesara ca sa nu curga din vas la rasturnare.
  6. Se adauga treptat siropul de zahar si se bate in continuare pana devine tare, ca pentru bezea.
  7. Se rastoarna peste jumatatile de ananas, se niveleaza suprafata si se da la cuptor la foc foarte mic, eventual cu usa deschisa, cam 30 de minute.
  8. Se serveste dupa ce s-a racit bine.