Retete de salate – Salate de vara cu fructe – Ananas umplut cu fructe
- un ananas de 1 kg
- 50 g de capsuni
- 100 g de kiwi
- 200 g de fructe din compot
- 150 g sirop de zahar
- o lingura de apa
- doua albusuri
- un praf de sare
- un plic de zahar vanilat
Mod de preparare:
- Se taie ananasul in doua, pe lung.
- Se decupeaza cu ajutorul unui cutit interiorul si se taie in cuburi de 1 cm.
- Fructele de kiwi se taie rondele, la fel si capsunile si fructele din compot.
- Se amesteca usor toate fructele intr-un bol, dupa care se umplu cele doua jumatati de ananas.
- Albusurile, in care s-a adaugat un praf de sare, se bat spuma, pana cand compozitia capata consistenta necesara ca sa nu curga din vas la rasturnare.
- Se adauga treptat siropul de zahar si se bate in continuare pana devine tare, ca pentru bezea.
- Se rastoarna peste jumatatile de ananas, se niveleaza suprafata si se da la cuptor la foc foarte mic, eventual cu usa deschisa, cam 30 de minute.
- Se serveste dupa ce s-a racit bine.