Cand parul nostru este sanatos, ne simtim mai increzatoare si il expunem in toata frumusetea si stralucirea lui. Totusi, uneori, timp de cateva zile, saptamani, luni!, parul nu vrea sa coopereze, in ciuda atentiei pe  care i-o dam, care ironic, e problema de obicei. Indreptatul sau ondulatul, coloratul sau suvitatul parului sunt mari probleme pentru par, in timp.

Primul pas este  sa afli ce forma a parului ai pentru a-l trat corect, spun stilistii. Afla „simptomele” si remediaza situatia.

Varfuri despicate si fragilitate. Cand varfurile sunt foarte despicate, parul este fragil si se rupe, inseamna ca l-ai supus proceselor chimice, stylingului pe baza de caldura. Trebuie sa alegi o vopsea fara amoniac, semipermanenta – este mai sensibila cu parul tau. Evita suvitele si nu-l spala des. Alege sampoane si balsamuri care sunt facute pentru fir despicate sau afectate. Ele contin ingrediente hidratante si de intarire a firelor de par. Parul uscat are nevoie de umectanti pentru elasticitate. Cauta produse care contin cheratina, proteine din soia, si taie-ti varfurile o data la 4-6 saptamani.

Par uscat, aspru si obraznic. De data asta, genele sunt de vina, dar si caldura exagerata. Femeile cu acest tip de par au o medie de 80 de mii de fire de par, fata de 100 de mii in mod normal, si mai putine glande de sebum. Nu e de mirare ca parul este asa insetat! De obicei, ai onduleuri naturale si par cret, iar cuticulele tind sa faca suvitele poroase. Uscatorul de par, aparatul de intins parul si alte procese chimice inrautatesc situatia. Parul are nevoie de multa hidratare, asa ca samponeaza-l de 2-3 ori pe saptamana. Foloseste produse cu uleiuri grase. Foloseste creme hidratante usoare care mentin hidratarea externa. Acestea includ uleiuri organice care fac o treaba minunata in protejarea cuticulelor si stralucire. Ca stil, mergi pe par tuns in scari, incepand de la barbie in jos. Lungima ajuta parul sa fie mai cuminte. Ramai la vopsele semi-permanente, evita amoniacul si nu vopsi parul cu o culoare cu 2 trepte mai inchisa sau deschisa decat cea naturala.