Portocala aduce fara indoiala multe beneficii sanatatii. Portocala este o sursa bogata in vitamine cum ar fi vitamina A, B, C, in calciu si de aceea este un fruct foarte bun pentru sanatate.
– Sarace in grasimi, colesterol si sodiu, portocalele coapte au 10% fructoza, care este imediat asimilata.
Deloc de trecut cu vederea sunt proprietatile antiinflamatoare ale portocalelor.
– Portocalele consumate zilnic scad riscul de cancer pulmonar si de artrita reumatoida. Combinatia de acid folic si calciu scade riscul de cancer in general, lupta cu virusurile si placa arteriala.
– Portocalele contin 170 de fitonutrienti si 60 de flavonoide, care sunt antioxidanti si antiinflamatori. Contin, de asemenea, si vitamine, A si B, dar si cupru, sulf, potasiu, fier sau fibre.
– Un singur pahar de suc de portocale pe zi te poate ingrasa si poate creste riscul aparitiei diabetului
– Produce caldura si energie in corp imediat dupa ce a fost mincata. Utilizarea regulata a portocalelor previne raceala obisnuita si tendintele de a singera. Portocala contribuie la longevitate.