ulei de cocos beneficiiPana nu demult, existau pareri contradictorii privind efectele uleiului de cocos asupra sanatatii. Unii medici asociau acest aliment cu un risc crescut de a dezvolta afectiuni cardiace, din pricina grasimilor pe care le contine. Ultimele studii studii au demonstrat ca grsimile saturate din uleiul de nuca de cocos, în special cel virgin, nu sunt la fel ca grasimile saturate din alte tipuri de uleiuri, deoarece contine acizi grași cu lant mediu, care sunt foarte benefici pentru organism.

Uleiul de cocos contine o combinatie unica de acizi grasi cu proprietati puternic medicinale. Este bogat in vitaminele A, C, D si E, avand proprietati antibacteriene/antivirale si fiind un excelent hidratant.
Principalele beneficii ale uleiului de nuca de cocos pot fi atribuite prezentei acizilor grasi cu lant mediu care includ acidul lauric, acidul capric si acidul caprilic. Acestia sunt agenti antimicrobieni puternici, cu o eficienta ridicata impotriva virusurilor, ciupercilor si a multor bacterii. Modul lor de actiune ar consta in dezintegrarea peretilor celulelor antimicrobiene.

Uleiul de nuca de cocos este unul dintre cele mai bune produse naturale pentru ingrijirea parului. El ajuta la cresterea sanatoasa a parului, oferindu-i stralucire.

Uleiul de cocos are nenumarate beneficii si pentru piele. Acesta reprezinta un excelent hidratant pentru pielea uscata. De fapt, in sudul Indiei, inainte de a face baie, oamenii folosesc acest ulei ca pe ulei de masaj pentru hidratarea intregului corp. Pielea, prin urmare, ramane moale si supla.

Este un adjuvant puternic al sistemului imunitar, in lupta cu bacteriile si virusurile. De altfel, s-a demonstrat stiintific ca uleiul obtinut din cocos ajuta la tratarea infectiilor micotice si fungice, precum candidoza.

Daca aveti buzele crapate, uleiul de nuca de cocos este solutia. Puneti un pic de ulei de cocos intr-o cutiuta pe care nu o mai folositi si tineti-l in geanta, astfel incat sa va puteti da pe buze pe intregul parcurs al zilei.